Se billederne:

Baunegårdens krybbespil tager pusten fra alle

I 32 år har de lavet krybbespil, og det er en af byens helt store attraktioner. Det fandt sted på Baunegården sidste uge

Af
Jørgen Brieghel

”Vil lige sige som første gangs forældre til krybbespillet:
Har aldrig i vores liv set noget større mere fantastisk hold nu k... det var vildt.
Tak til alt personale som må have lagt timevis af arbejde i hele det show.
Tak til de seje unger som spillede et storslået stykke.
Vi ses helt sikkert til næste år.”
Sådan skriver en af forældrene til børn i Børnehuset Baunegården på Facebook efter sidste uges storslåede krybbespil.
Begejstringen vil ingen ende tage, og ikke uden grund. Baunegårdens krybbespil er et enormt totalteater, et tilløbsstykke uden lige. Sådan har det været i 32 år, sådan fortæller nisserne det i hvert fald…
Hvert år omdannes legepladsen ved institutionen til en kæmpe scene, ja flere scener.
Overalt på pladsen er der medvirkende blandt de over 100 børn og voksne, som helt suverænt lever sig ind i den gode tradition.
Det har nærmest karakter af totalteater, når et englekor af de mindste børn synger så smukt i den ene ende af pladsen, mens voksne og børn trækker fårene gennem menageriet, og levende ild flammer op fra fakler og i junglørstave. I tårnets top sidder den store engel, mens soldaterne slås midt i det hele.
Der sker hele tiden noget, præstationerne er i top, og scenografien er i en klasse for sig.
Baunegårdens krybbespil tager pusten fra alle, og vi kan kun være enige med en anden forælder, der skriver sådan på Facebook:
”I er spydspidsen af pædagogisk praksis! Men stadigvæk, mener jeg, at man ikke kan anerkende nok; det fantastiske arbejde som kommer til udtryk i jeres arbejde med vores børn.
Aktiviteter som krybbespillet, høstfesten, festugen, kolonien og jeres “almindelige” naturlige og ægte relation til vores unger; er så eksemplarisk og tryg, at jeg kun kan undres over, hvorfor det ikke, i langt højere grad, danner grundlag for almen pædagogisk praksis.”
Fotos: Torben Holm Nicolajsen

Publiceret 20 December 2017 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV