Statsfængslet hvad nu:

Endnu færre ansatte og indsatte fra februar

Faglært personale skal flyttes til nyt fængsel på Falster, mens flere af de afviste asylansøgere og immigranter skal til nyt udrejsecenter

Der er ikke mange mennesker, der har deres daglige gang i Statsfængslet ved Vridsløselille, og nu bliver der snart endnu færre.
For tiden opholder der sig kun 38 afviste asylansøgere og immigranter i den store, gamle bygning, der siden 2015 har fungeret som udrejsecenter. De bevogtes af en personalestab, der snart bliver reduceret kraftigt.
For den faglærte del af personalet, lig med Fængselsforbundets medlemmer, skal fra februar overflyttes til det nye superfængsel på Falster. Mens flere af de 38 indsatte skal placeres på andre udrejsecentret, heriblandt i Ellebæk.
Det bekræftede Kriminalforsorgen overfor Albertslund Kommune fredag, og lod samtidig forstå, at andet personale end de faglærte forbundsmedlemmer skulle fortsætte med at varetage opgaven med at bevogte de få tilbageværende ”beboere”.
Nyheden om overflytningen af personale til Falster har sat forhåbningerne i vejret i kommunen, i forhold til at man langt om længe kan overtage bygningen og grunden, og komme videre med planerne om byudvikling. Planer, der blev sat i stå i 2015, da regeringen og et flertal i Folketinget besluttede at gøre fængslet til udrejsecenter.
Men håbet er blandet med ærgrelse over, at den endelige beslutning om en overdragelse til Albertslund Kommune stadig ikke er truffet, men at man tilsyneladende vil fortsætte som udrejsecenter indtil videre:
”Det er selvfølgelig uholdbart med de uklare meldinger om fængslets fremtid. Derfor skal kommunen hurtigst muligt have et møde med Kriminalforsorgen i det nye år”, siger borgmester Steen Christiansen (Soc.).
”De må også være interesseret i at få fængslet afviklet.”
Mattias Tesfaye, folketingsmedlem og udlændingeordfører for Socialdemokratiet, har samme holdning:
”Vi er mange der havde håbet, at fængselsgrunden nu kunne frigives til byggeri. Men vi må endnu engang væbne os med tålmodighed. Det er urimeligt overfor Albertslund Kommune, at lokalpolitikere og borgere endnu engang holdes hen i uvished.”

Publiceret 30 December 2017 00:15

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV