Fængselsforbundet:

Umuligt at drive fængselsbygning videre uden uddannet personale

Når den sidste uddannede fængselsbetjent forlader Vridsløselille, må den sidste indsatte også gøre det, lyder det fra Fængselsforbundet

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Skal Statsfængslet i Vridsløselille tømmes helt fra februar og ophøre som udrejsecenter for frihedsberøvede flygtninge - eller er det “kun” noget af personalet og nogle af de indsatte, der overflyttes?
Dét spørgsmål optager mange i disse dage. Som vi omtalte i AP omkring nytår, så var meldingen i første omgang, at fængslet skulle tømmes helt fra februar. Det satte straks spekulationer i gang om, hvorvidt Albertslund Kommune kan overtage bygningen, til brug for byudvikling.
Men de forhåbninger blev senere skudt ned igen, da borgmester Steen Christiansen oplyste, at Albertslund Kommune af Kriminalforsorgen var blevet orienteret om, at ikke alle i personalet skulle overflyttes - kun de uddannede betjente.
Men den melding giver ingen mening, lyder det fra Fængselsforbundet.
“Jeg har ikke hørt noget om at der skal efterlades nogen indsatte hvis alle betjentene fjernes. Jeg tror det alene skyldes at man ikke ønsker at miste pladserne af hensyn til beredskabet, før der er fundet andre pladser”, siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.
“I Danmark er det sådan, at det skal være fængselsbetjente som varetager myndighedsudøvelsen i forhold til mennesker som er fængslet, og jeg har intet hørt om, at Kriminalforsorgen ønsker at ændre på dette.”

Bliver tømt

Derfor er der for Fængselsforbundet at se ingen tvivl om, at fængslet står til at blive tømt helt fra februar:
“Vi forventer, at når den sidste uddannede fængselsbetjent forlader Vridsløselille, må den sidste indsatte også gøre det”, siger forbundssekretær René Larsen.
“Det ville være på kant med lovgivningen, hvis ikke uddannet personale tager sig af indsatte.”
Han fremhæver, at der endnu ikke er truffet nogen endelig politisk beslutning i Folketinget om bygningens fremtid. Men at Fængselsforbundet forventer det vil ske i løbet af januar.
Vurderingen både i forbundet og i Albertslund Kommune er, at regeringen og Dansk Folkeparti ønsker at have den tomme, gamle fængselsbygning stående klar som beredskab, hvis der igen kommer mange flygtninge, immigranter og asylansøgere til Danmark.

Publiceret 06 January 2018 03:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV