Åbent hus med nye fitness-tilbud for familierne

Når Albertslund Svøm & Fitness holder åbent hus, er det bl.a. for at præsentere et helt nyt motionsrum for børn og forældre

Af
Jørgen Brieghel

Der er en særlig grund til, at Albertslund Svøm & Fitness på Nyvej holder åbent hus 20. januar. Helt nye fitnesstilbud for børn og forældre sammen får nemlig premiere den dag.
”Det er et par år siden, vi holdt åbent hus sidst, og nu er det på tide at vise albertslunderne alle vores aktiviteter”, siger Sacha Hermansen, daglig leder af fitnesscentret. ”Samtidig vil vi præsentere en ændring af vores børnefitnesslokale”.
Daglig leder af svømmehallen, Anne-Louise Støttrup, fortæller, at nogle måske tror, at Svøm & Fitness bare er en almindelig svømmehal med motionsredskaber. Men andre ved bedre:
”Vi har gæster, som kommer lang vejs fra for at bruge Svøm & Fitness. Gæster der ved, at vandkvaliteten er i top, at her er rent, og at vi har et fagligt dygtigt personale, som er i stand til at skabe hyggelige og gode rammer”, fortæller Ann-Louise Støttrup.

Åbent hus

Alt det får man mulighed for at se 20. januar fra kl. 10-15. Der er gratis entré, og man kan altså hygge sig i svømmehallen, varmtvandsbassinet, bruge fitnesscentret og så være med til nogle af de aktiviteter, der inviteres til: Det er bl.a. en rundvisning i det store teknikrum, der sørger for rent og varmt vand.
Man kan prøve en hjertestarter eller prøve at give kunstigt åndedræt til den dukke, som livredderne bruger til deres træning.
”Man kan også få en snak med personalet. Tre af dem er uddannede livredderdommere, og generelt går man rigtig meget op i sikkerheden i Svøm & Fitness. VI øver fast hver måned og har årlige prøver for alle i personalet”, siger Berit Madsen Jacobsen, inspektør for svømmehallerne i Albertslund. ”Men har man blot lyst til at komme og bruge centret – helt gratis – og få en kop kaffe, så er man velkommen til det”.
Der uddeles goodiebags til de første 50 gæster, serveres smagsprøver fra Nutramino, bydes på snacks, og vil være konkurrencer med gode præmier.

Ny familieafdeling

”Men vi har også noget ganske særligt, vi gerne vil vise frem og prale af den 20. januar!”, siger Sacha Hermansen. ”Vi har i flere år haft en særlig afdeling, hvor børnene kunne dyrke junior-fitness. Det ændrer vi nu. Vi har oplevet et stigende behov for ”samtidighed” – altså at forældre og børn kan motionere sammen. Hidtil har børnene dyrket motion alene, mens de voksne var i et andet rum”.
”Ikke nok med det: Vi får også nogle helt nye fitnessredskaber, som både børn og voksne kan bruge. Vores håb er, at familierne nu kan komme her samlet og motionere under vejledning fra det uddannede personale. Det kunne give mere kvalitetstid”, siger Sacha Hermansen.

Samtidighed

”Vi arbejder i de kommende år med den 3. stadionhal og udvikling af idrætsområdet. Her er et af de helt centrale ord ”samtidighed””, siger Berit Madsen Jacobsen. ”Familiernes tid er knap, og behovet for at være sammen om oplevelser stort. Nu kan de komme i Svøm & Fitness og træne sammen. Der er en del myter omkring børn og styrketræning: Er vægttræning for børn godt eller skidt? Undersøgelser viser, at f.eks. træning med vægte ikke hæmmer børns vækst eller skader knoglerne. Generelt er styrketræning for børn ikke usundt. Tværtimod. Styrketræning virker forebyggende på en lang række af de livsstilssygdomme der nu og i fremtiden vil hærge danskerne. Et barn der styrketræner er langt sundere end et inaktivt barn”.
Det hele kan man få mere at vide om ved åbent hus arrangementet.
Her kan man også få at vide, at der sker en positiv regulering af priserne, som bl.a. betyder lavere priser for børn, og nye fordele for pensionister og morgensvømmere.

Publiceret 08 January 2018 04:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV