Det kører for 18-årig:

Muzhamil skal rådgive andre unge om iværksætteri

Sammen med andre unge har 18-årig haft succes med mikrovirksomhed. Nu er han udvalgt til landsdækkende råd

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Han er bare 18 år, men kan allerede kalde sig bestyrelsesformand og landsdækkende rådgiver.
Muzhamil Akhter, der er født og opvokset i Albertslund, var med, da en gruppe drenge i 2016 sammen startede mikrovirksomheden Never Give Up (NGU) med fokus på sport og lokalt sammenhold.
Det skete som et led i projektet Mind Your Own Business (MYOB), hvor unge i udsatte boligområder fik bevilget støtte fra Trygfonden til at starte egen virksomhed. Den blev til i samarbejde med Albertslund Boligsociale Center og mentorvirksomheden COOP.
De besluttede at virksomheden NGU skulle stå for sin egen sportsevent, Tri-Games, der skulle samle beboerne i byen.
“Vi har ikke haft en direktør, da vi synes vi skulle være lige. Men vi har drevet det som en bestyrelse”, siger Muzhamil Akhter, der har haft titel som bestyrelsesformand.
Virksomheden NGU er på kort tid blevet en kæmpe succes. De unge har for deres indsats modtaget prisen for Lokalt Entreprenørskab til Business Award 2016.
Som om det ikke var hæder nok, så er den 18-årige Muzhamil Akhter nu blevet udvalget til at være med i et landsdækkende, rådgivende organ, kaldet Advisory Board.
Det består af drenge fra hele landet, der er blevet inviteret med ind i maskinrummet som rådgivere for organisationen Mind Your Own Business. Her skal de give gode råd til andre unge om hvordan man starter mikrovirksomhed og være med til at udviklet et landsdækkende netværk af unge iværksættere.
“Vi mødes på tværs engang imellem, og det er ret fedt at være med i. Så møder jeg andre der også har erfaringer, og vi kan give gode råd til hinanden”, siger Muzhamil Akhter.
Når han ser tilbage på hele forløbet, er det med masser af plusoplevelser på bogen, som kan bringe ham videre:
“Det har været rigtigt fedt at være med i. Jeg kan mærke, at jeg nu slet ikke er så flov mere, når jeg skal fremlægge. Jeg er også blevet stærkere til at tale sproget, og har fået et meget stort netværk”, siger Muzhamil Akhter, der går i 3.g. på Albertslund Gymnasium.
NGU har givet ham blod på tanden til at fortsætte den selvstændige vej efter gymnasiet:
“Jeg vil gerne starte min egen virksomhed”, siger han, og opfordrer andre unge til at gøre det samme:
“Man skal bare springe ud i det. Ikke holde sig tilbage”, lyder det med et smil.

Publiceret 13 January 2018 03:00

SENESTE TV