Se billederne:

Nytårskur for de ældre er blevet en tradition

Borgmesteren har holdt nytårskur for beboerne i Albertshøj og Humlehusene

Af
Jørgen Brieghel

”Det er anden gang jeg er her, så det er vist blevet en tradition”, indledte borgmester Steen Christiansen, da der tirsdag var nytårskur for beboerne på plejecentret Albertshøj. Ugen forinden var der nytårskur for beboerne i centret Humlehusene.
På Albertshøj var man samlet i Café Albertine, der til dagen havde bat lækre kransekager. Albertshøjs Venner serverede og skænkede lyserøde bobler til beboerne.
”Et årsskifte er en god anledning til at stoppe op og tænke over de to år, vi skifter mellem” sagde Steen Christiansen.
”Allerførst vil jeg til jer medarbejdere, der er her i dag, takke for jeres indsats i 2017. I en travl og til tider turbulent hverdag er det ikke altid, at anerkendelsen og påskønnelsen af jeres indsats blive italesat. Af kolleger, af ledere eller af politikere, endsige borgmesteren. Så det gør jeg nu højt og tydeligt: Kæmpe tak”.
Steen Christiansen sagde, at 2017 har været et travlt år for Albertshøj.
”Og det er som om, at I her i det smukke lyse hus er ved at finde rytmen. Al begyndelse er svær, men nu er der gået et par år – og det er dejligt at opleve, at både personale og beboere er ved at finde de former, der er brug for, når man skal have et godt hverdagsliv på et ældrecenter. I er ved at finde jeres egne traditioner. Det kunne f.eks. være Halloween og julefrokost. Det glæder mig meget”.
Borgmesteren sagde, at 2018 ikke bliver mindre travl. Der skal startes nye beboergrupper, hvor udgangspunktet er I beboeres ønsker til mad, aktiviteter og indretning. Og så skal en sommerklargøring af tagterrassen diskuteres og besluttes.
I det hele taget skal der ske meget på ældreområdet i Albertslund.
”Bl.a. ved at bygge et nyt område i Albertslund Centrum med ældreboliger i tilknytning til de her dejlige lokaler. Det er der brug for. Der er også stor efterspørgsel og behov for flere seniorboliger i Albertslund som følge af befolkningsudviklingen. Dem skal vi have flere af – både private og almene - som supplement til de mange familieboliger, der er på tapetet rundt omkring i vores grønne by med Kongsholmparken og Vestskoven som for- og baghave”, sagde Steen Christiansen, der dog vurderede, at byggeriet af det nye tårn ved Stationstorvet først kommer i gang i 2019.
Han sluttede med at fortælle noget om de andre projekter, der skal gang i i 2018 og de kommende år.
”Så ja, der er meget at gribe fat i og bygge bro til i det nye år. Og de næste fire år er det med en ny kommunalbestyrelse i spidsen. Nye medlemmer med nye perspektiver, idéer og drømme. Tag godt imod dem” sluttede borgmesteren, inden han læste et lille Steen Kaalø digt. Den første digtsamling han købte som ung.

Der blev sunget

Der blev sunget "Vær velkommen". Foto: brie

Publiceret 18 January 2018 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV