En af ALF’s rutinerede U12-fægtere, Frej, sætter en touché. Foto: hdi
En af ALF’s rutinerede U12-fægtere, Frej, sætter en touché. Foto: hdi
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SPORT: Fuld fart på fægteklubben

Albertslund Fægteklub har vendt et dyk i medlemstilgangen til fremgang

Den tre år gamle Albertslund Fægteklub (ALF) har allerede vist fornemme resultater, men manglende tilgang af nye medlemmer har tidligere været et problem.

”Takket være en målrettet synlighedsindsats på flere af kommunens SFO’er i løbet af sommeren samt ved Gang-i-Byen arrangementet i september, synes denne udvikling dog at være vendt”, fortæller Lars L. Andersson, medlem af bestyrelsen, Albertslund Fægteklub.

Flere nye kårdefægtere startede i klubben efter sommeren, og lørdag var en vigtig milepæl, da to af de nye U10 ALF-fægtere for første gang gjorde deres ældre klubkammerater selskab ved et fægtestævne, nemlig i Gilleleje til 5. afdeling af MM Vision Cup stævneserien. Deres indsats rakte endda til en 3.-plads og en 5.-plads blandt de i alt 9 fremmødte U10-fægtere.

Den bedste ALF-placering ved stævnet gik til en af de fire rutinerede U12-ALF’er, som opnåede en 2.-plads blandt de i alt 14 fremmødte U12-fægtere. Det var en forbedring i forhold til efterårets første MM Vision Cup stævne, som fandt sted i Vordingborg i september, og hvor en midterplacering blev bedste resultat for U12-ALF’erne. Samtidig var det en fastholdelse af den 2.-plads som samme fægter - som eneste deltagende fra ALF - opnåede ved efterårets første B&U ranglistestævne, Rudersdal Open, der fandt sted i Birkerød senere i september.

Søger træner

Også på klubbens voksenhold er der efter sommeren sket en vækst i antallet af deltagere. Men mens klubben således har god fremgang på medlemmer og stævnedeltagelse, står den overfor nye udfordringer: Klubopstartsprojektet i regi af Dansk Fægte-Forbund er snart slut, og fra årsskiftet vil ALF ikke længere på fast basis kunne trække på sin hidtidige træner. Klubben søger derfor aktivt efter en ny person med mod på at varetage træningen af fægterne i Albertslund, og de er også i færd med at lede efter sponsorer.

brie

En af de nye ALF’er t.v., i kamp mod en fægter fra Vordingborg. Foto: hdi
En af de nye ALF’er t.v., i kamp mod en fægter fra Vordingborg. Foto: hdi

Publiceret: 09. Oktober 2017 10:49

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt