Mikentas to fightere, Micki Nielsen, til højre, og Zayn Awan, til venstre gjorde det flot ved EM i Rom. I midten Brian Talarek, træner i Mikenta.

Mikentas to fightere, Micki Nielsen, til højre, og Zayn Awan, til venstre gjorde det flot ved EM i Rom. I midten Brian Talarek, træner i Mikenta.

Micki blev europamester

Mikenta havde to fightere med til EM i Rom. De kom hjem med en guld- og en sølvmedalje

kampsport To fightere far Mikenta stillede op til Europamesterskaberne i thai boksning, og de kom hjem med hver sin medalje efter et flot stævne i Rom. Micki Nielsen er ret ny som thaibokser, men han er lillebror til den professionelle bokser Patrick Nielsen, som bokser i Team Sauerland, så helt ukendt med at være i en ring er den unge Nielsen ikke, og det viste han i Rom, hvor tre fightere stillede op i hans klasse. De to andre – en fighter fra Ukraine og en fra Kroatien – mødtes i den indledende kamp, og Micki skulle så møde vinderen i finalen.

Stærk fight af Micki

Det blev fighteren fra Kroatien, som vandt sin første kamp overbevisende. I finalen satte Micki Nielsen sig hurtigt på opgøret, som han styrede og dominerede med sin boksning, og en række dybe stød til kroppen og hårde stød til ansigtet. Det matchbillede holdt gennem alle tre omgange, hvor fighteren fra Kroatien bakkede baglæns, mens Micki Nielsen styrede og scorede konstant. Det blev da også Mikentafighteren, som vandt kampen, og dermed EM-titlen, med dommerstemmerne 3-0. Den 17-årige Zayan Awan måtte ud i tre kampe hans medalje var i hus. Han indledte mod en erfaren fransk mester, men Awan var overbevisende, og sendte sin modstander i gulvet med en baglæns albue, og vandt på knock out.

Zayn var nede

I semifinalen ventede den tjekkiske mester. Han blev sendt til tælling efter blot 20 sekunder, men kom op igen, og holdt kampen ud. Zayn Awan vandt dog sikkert på point 3-0, I finalen skulle Zayn op mod den Ukrainske mester, som på sin vej havde besejret både den russiske og den hviderussiske mester. En erfaren og vanskelig modstander for den unge Albertslunder. Zayn kom bedst i gang, og vandt den 1. omgang, men siden kom ukraineren flot tilbage. Zayn blev sendt til tælling af et hårdt lige stød i 3. omgang, kom op igen og kæmpede kampen ud. Han tabte dog med dommerstemmerne 1-2, men sikrede sig altså en sølvmedalje efter en stærk indsats. thor

Publiceret 08 June 2010 03:00