Se Post Danmark Rundt-ruten 2012 her

Årets Post Danmark Rundt rykkes tre uger på grund af Tour De France og OL. Ruten 2012 blev præsenteret tirsdag

Den 22. udgave af Post Danmark Rundt bliver kørt fra den 22. - 26. august. Det kom frem, da Dansk Cykle Union tirsdag afholdt pressemøde og præsenterede årets rute.

"Tour De France ligger tidligt i år på grund af OL, som ligesom for fire år siden kommer og 'stjæler' vores tidspunkt. Derfor har vi flyttet løbet til slutningen af august måned, så det kommer til at ligge samtidig med Spanien Rundt. Så må vi håbe, at nogle af de gode navne hellere vil køre hos os end i Spanien," siger direktør for Danmarks Cykle Union Jesper Worre til Lokalavisen.dk.

Tv-indslag: VM-succes har givet medvind til dansk cykling

I alt skal 865 kilometer skal tilbagelægges over fem dage, og ruten ser således ud:
1. etape den 22. august: Løbet indledes i Randers, som også er mål for 1. etape efter en 190 kilometer lang tur rundt på Djursland.
2. etape den 23. august: Starter i Løgstør ved Limfjorden, og har efter 210 kilometer, hvor der er en række hårde stigninger, mål i Aarhus.
3. etape den 24. august: Løbets kongeetape starter i Silkeborg. Etapen runder blandt andet Ejer Baunehøj og slutter i Vejle.
4. etape den 25. august: Skal køres over 100 kilometer lørdag formiddag med start i Ringe på Fyn og mål i HC Andersens Odense.
5. etape den 25. august: Løbets enkeltstart, der er 5. etape over 14,5 kilometer køres i Kerteminde, hvor der senest blev kørt i 2008.
6. etape den 26. august: Løbets sidste etape går fra Slagelse, over Sorø, videre gennem Store Merløse, Lejre, Roskilde, Taastrup, inden feltet suser mod opløbsstrækningen på Frederiksberg. Ialt 165 kilometer.

Unionen har allerede nu aftaler med hele syv ProTeams. Og dermed ser det ud til at kunne blive et verdensklassefelt, der stiller til start. Blandt andet kommer Team Saxo Bank traditionelt med et stærkt team, som også tæller store danske profiler.


Et grafisk billede af Post Danmark Rundt-ruten 2012.

Et grafisk billede af Post Danmark Rundt-ruten 2012.

Publiceret 06 March 2012 17:45