Borgmesteren gav bolden op til Street Soccer- finalen.

Borgmesteren gav bolden op til Street Soccer- finalen.

Fodbolden festede på gadeplan

Street Soccer i Albertslund blev igen i år en stor succes

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Det behøver hverken være VM, Superliga eller Champions League for at være sjovt med fodbold. Det kan også sagtens foregå på gadeplan.
Det handler om Street Soccer, og solen skinnede fra en skyfri himmel på BS 72s anlæg, da det dannede rammen for mere end 100 fremmødte børn, unge og voksne, som deltog i gadefodbolds finalestævne.
Udover gadefodbold bød programmet på parkour, live rap optræden, dj-performance, besøg af borgmesteren, præmieoverrækkelse og barbecue fest for alle.

Bredt samarbejde

Finalestævnet var kulminationen på et samarbejde i Street Master projekt. Gadeteamet i Albertslund, Albertslund Street Master Crew, Netto, BS 72, Børn, Kultur & Velfærd, Klub Svanen, AMC, FC Albertslund, Bonita, Bakkens Hjerte og Jobcenter Albertslund er nogle af de lokale kræfter, der sammen med FDC PLUS, har realiseret fem gadefodboldstævner af en gangugentlig over 5 uger op til VM i Brasilien, for ca. 150 børn og unge i alderen 8 til 18 år.
Netto donerede vand og frugt til alle arrangementerne.
“Tanken med projektet har fra start af været at skabe en platform, hvor mange aktører på tværs går sammen med en gruppe lokale unge om at tænke ud af boksen for samtidigt at arbejde socialt innovativt omkring noget så gængs, som fodboldstævner for bredden”, lyder det fra arrangørerne af Street Soccer.
“Vi står i dag med en masse erfaringer og et bredt netværk på tværs af rigtig mange aktører, som bakker op om samarbejdskonceptet – og ikke mindst af alt har vi en gruppe engagerede unge rollemodeller med et velfortjent Street Master bevis i hånden, der anderkender deres kompetencer til at afvikle gadefodboldstævner for kommunens børn og unge.
Vi takker børn – unge som voksne for nogle skønne dage samt for et godt samarbejde. Ydermere et tak til de som har været med til at bidrage med noget til den store finale dag og for alles tilstedeværelse. Desuden et stort tillykke til jer som har fået street master bevis.”

Publiceret 30 June 2014 06:00