Træner Mads Eriksen instruerer ved børnefægternes ugentlige træning på Herstedvester Skole.

Træner Mads Eriksen instruerer ved børnefægternes ugentlige træning på Herstedvester Skole.

Fægteklubbens første år

Der er fremgang både på medlems- og resultatfronten hos en af Albertslunds nyeste idrætsklubber

Af
Morten Thornton

fægtgning I midten af december fejrede Albertslund Fægteklub - ALF - sin første fødselsdag, og efter generalforsamlingen sidst i februar kunne en nyvalgt bestyrelse se bagud med tilfredshed, og fremad med forventning. Siden klubben startede, er det især lykkedes at tiltrække nye kårdefægtere i børneårgangene - man kan starte når man er 8, og flere er blevet bidt af sporten. Til sidste års danske mesterskaber for børn og unge havde Albertslund Fægteklub blot tre fægtere med. Siden da har i alt 10 børne- og 4 voksenfægtere fra klubben været med i et eller flere af de ti fægtestævner, hvor klubben har vist flaget. Johannes Andersson stod for det indtil videre bedste resultat, da han fægtede sig til en guldmedalje i november måneds ranglistestævne Trekanten Open. Johannes fægtede i konkurrencen for miniorer, under 10 år. Ved DM 2016 for børn og unge blev det til bronzemedaljer i både den individuelle og i hold-konkurrencen hos miniorerne ALF-formand Peter Zacho er glad for fremgangen i fægteklubben, og slår fast at det er en uhyre spændende sportsgren: “Fægtning er en duel-sport hvor deltagerne bliver udfordret både fysisk og mentalt. Jeg elsker den direkte duel med en modstander, samtidig med at jeg ikke dør af at tabe en kamp,” fortæller han. Fægteklubben i Albertslund er dannet samtidig med tre andre fægteklubber på Vestegnen som en del af en satsning fra Dansk Fægteforbund, og de fungerer i følge Zacho rigtigt godt: “Det giver os mulighed for at dele vores erfaringer som nystartet forening indenfor en nichesport med andre klubber der er i samme båd. Det betyder også, at vi har mulighed for at deltage i de andre klubbers træning.” Peter Zacho slutter med at invitere til træning i klubben, og siger: “Det koster kr. 100 kr om måneden, og man låner udstyret hos os. Vi har løbende start så det er bare om at møde op til træningen.”


To af ALFs unge fægtere kæmpede mod hinanden i udslagningsrunden ved DM i januar 2016: Til venstre er de Samuel Zacho, til højre Johannes Andersson.

To af ALFs unge fægtere kæmpede mod hinanden i udslagningsrunden ved DM i januar 2016: Til venstre er de Samuel Zacho, til højre Johannes Andersson.

Publiceret 05 April 2016 12:00