Nicolai Beck.

Nicolai Beck.

SPORT:

Operationen lykkedes - men patienten døde i endnu et overtidsdrama

Liria sluttede med syv spillere på banen, men også med alle tre point i kampen om fjerdepladsen

Da Nicolai Beck afsluttede skydeteltet i Lirias straffesparksfelt med at plaffe 1-1-udligningen i nettet lignede det for anden uge i træk, at den sure vintertræning havde givet et sødligt udbytte og overskuddet i slutfasen igen havde resulteret i et fortjent point, men dramaet var kun lige begyndt.

Det endte med en sejr på 2-1 til Liria – der måtte spille kampen færdig med syv spillere på banen efter fire gule kort i de sidste, hektiske minutter, men overtiden varede ikke længe nok til at HIC kunne omsætte overtallet til andet end et frispark ind i feltet, hvor et kompensations-frispark til det decimerede hjemmehold blev kampens sidste aktion.

Lirias hold tæller flere eminente individualister med 32-årige Venhar Sabani som den dominerende boldspiller, som Rasmus Bjørnskou havde fået til opgave at skygge. Her taler vi om en duel mellem en tidligere Superligaspiller og en næsten-debutant, der spillede sin anden kamp i sjællandsserien efter tidligere på sæsonen at have spillet fodbold i serie 4. Venhars indsats i den bedste række begrænser sig godt nok til 4 indskiftninger for FC Nordsjælland i 2004, men siden har dansk-makedoneren spillet divisionsfodbold i B.93, Skjold og Brønshøj, og hans første duel med bolden under kontrol endte med en tunnel på Bjørneskou og et efterfølgende frispark – som Torben Holmbæcks lige akkurat i samarbejde med den venligsindede stolpe fik afværget.

Venhar Sabani havde yderligere et frispark og et hjørnespark – som Mathias 'Morgan' Mortensen headede væk på mållinjen – inden for målrammen, men han brændte også det straffespark, som Casper Karlsson begik på en anden af Lirias konstante trusler, hurtigløberen Jens Lindboe.

Således lykkedes første del af cheftræner Jan Christensens plan, at holde 0-0 i en første halvleg, hvor Nicolai Beck og Rasmus Floor Andersen blev sat op til et par kontraangreb, hvor skarpheden og den sidste aflevering druknede i den tunge kunststofsbanes tykke lag af sort granulat.

Liria kom foran tidligt i anden halvleg, da HIC's ukoordinerede forsøg på at trække offside efterlod Driton Murati helt umarkeret foran mål, så han ugeneret kunne heade forbi Torben Holmbæck.

Lirias første gule kort gav HIC et overtag, som varede kampen ud, men manglende omtanke, koldblodighed og sikkerhed i omgangen med den sortsværtede bold gav for få store målchancer. Nicolai Beck fik den største på en fremragende stikning fra indskiftede Nassor Salim, men det var et langt indkast fra Casper Karlsson, der udløste udligningen i overtiden, efter et par afslutninger inden var blevet blokeret.

Efter udligningen brokkede Venhar Sabani sig til Lirias andet gule kort, men et hjørnespark til Liria blev headet i kassen og resulterede i en jubelscene, som kostede målscoreren endnu et gult kort. Tumult i Lirias straffesparksfelt og et frispark udløste yderligere to gule kort, men gentagelsen af sidste uges vilde comeback lykkedes bare ikke til fuldkommenhed.

Men dramatisk blev det igen – og så prøver HIC igen på fredag, når Tuse IF kommer på besøg til en kamp, der gælder rækkens femteplads og ekstra luft til den nedrykningsstreg, der er blevet HIC's mål for forårssæsonen at holde sig fri af.

Allan Nielsen

Sjællandsserien, kreds 1

Liria - HIC 2-1 (0-0)
1-0 Driton Murati (49) 1-1 Nicolai Beck (90) 2-1 (90+5)
Gule kort til Liria: Driton Murati (54), Venhar Sabani (90+2), (90+5), (90+7), (90+7)
HIC: Torben Holmbæck – Kristian Sørensen, Jakob Christensen, Mathias 'Morgan' Mortensen, Casper Karlsson – David Beisheim, Mathias 'Fønne' Thomsen (anf.), Rasmus Bjørnskou, Benjamin Nielsen, Rasmus Floor Andersen – Nicolai Beck
Udskiftninger:
59. Nassor Salim for David Beisheim
75. Victor Pihl Hansen for Rasmus Bjørnskou
79. Simon Hellebek for Kristian Sørensen

Publiceret 15 April 2018 21:34