Mathilde og Caroline Preisler Mathiesen kvalificerede sig i weekende til DM og Fanish Opåen. Privatfoto

Mathilde og Caroline Preisler Mathiesen kvalificerede sig i weekende til DM og Fanish Opåen. Privatfoto

SPORT: Svømmesøstre klar til DM og Danish Open

Mathilde og Caroline Preisler Mathiesen deltog i weekendens mesterskaber på kortbane

De to svømmesøstre fra AIF Svømning, Mathilde og Caroline Preisler Mathiesen, kvalificerede sig i weekenden til DM og Danish Open.

Mathilde og Caroline deltog i Østdanske junior/senior mesterskaber på kortbane i Birkerød svømmehal. Der var deltagelse af 475 svømmere fra Østdanmark som tilsammen havde ca. 2.100 starter over weekenden. AIF var repræsenteret ved søstrene Mathilde og Caroline Preisler Mathiesen, Mathilde deltog som første års junior, mens Caroline var første års senior.

Fredag lagde de begge ud med 50 ryg, hvor Mathilde svømmede op til sin pr., mens Caroline svømmede lige over. Dog var det nok til at Caroline kvalificerede sig til forårets Danish Open og sommerens DM på langbane på denne distance.

Lørdag svømmede Caroline den dobbelte distance, og var her knap tre sekunder over sin pr. men alligevel hurtig nok til også at få en kravtid mere til Danish Open og DM. Mathilde skulle forsøge at kvalificere sig til sit første junior DM i 100 bryst, hun forbedrede sin tid med næsten tre sekunder, men var sølle 0,93 sekund fra kravtiden.

Søndag skulle Caroline forsøge at gå efter alle gode gange tre, men missede kravtiden i 200 ryg og endte på en 28. plads af de 44 startende. Mathilde havde et skud mere for at komme til DM, forsøget skulle være i 200 bryst. Her skar hun to sekunder af sin pr. og kom derved indenfor kravtiden med 1,18 sekund. Samtidig kvalificerede hun sig til forårets Østdanske junior mesterskaber på langbane. Søndagen sluttede af med at Caroline deltog som første svømmer på holdkappen i 4X100 medley, sammen med tre andre fra VAT Copenhagen.

Efterårsferien bruger de, sammen med AIF-pigerne Silja Nøhr Mortensen og Laura Thomadsen, samt resten af VAT Copenhagens hold på en træningslejr i Polen. Herefter står den på DM på kortbane i henholdsvis Vejle og Esbjerg.

brie

Publiceret 09 October 2018 11:00