Mathilde Preisler Mathiesen. Privatfoto

Mathilde Preisler Mathiesen. Privatfoto

VAT CPH klar til danske holdmesterskaber

Mathilde Preisler Mathiesen var med til at kvalificere VAT CPH til DHM Åbenklasse.

I weekenden 17.-18. november blev den indledende afdeling af Danske Holdmesterskaber åbenklasse (DHM Åben) afholdt.

Landet var delt i to, VAT Copenhagen med AIFs Mathilde Preisler Mathiesen (2004) deltog i øst, stævnet blev afholdt i Helsinge svømmehal. Udover VAT CPH deltog i øst også Hvidovre, Søllerød, Hørsholm, Helsinge, Hillerød, U.S.G., Herlufholm, SHS-Stevs, Rønne, Kalundborg og Frederikssund.

I vest var der yderligere 11 hold. DHM Åben fungere på den måde, at alle klubber maksimalt må benytte 26 svømmere, hver enkelt svømmer må maksimalt have fire individuelle løb og deltage i fire holdkapper. Hver klub skal stille med en svømmer til hver disciplin og to til medleyløbene. Der bliver givet point ud fra FINAs tabel (Gennemsnittet for de ti bedste tider for hver disciplin nogensinde sættes til 1.000 point), de 23 klubber kæmper om at blive mellem de ni bedste, så de kan deltage i finale stævnet d. 14.-16. december.

Mathilde lagde lørdag ud med 100 ryg, tiden var 1,67 sekund over hendes pr. og en samlet ottende plads af de 12 klubber, men det blev alligevel til 390 point på kontoen.

Herefter stod den på tredje turen i 4X50 ryg, hvor VAT CPH stillede op med et ungt hold bestående af piger på 13-15 år, mens nogle af de andre hold havde svømmere der var op til 10 år ældre med.

Pigerne satte anden bedste tid og fik 472 point til stillingen.

Herefter svømmede Mathilde 200 ryg, hvor det blev til en samlet syvende plads og 411 point.

Da lørdagens 28 løb var gennemført, lå VAT CPH på en samlet ottende plads med 14.742 point.

Men stillingen var tæt, således var der kun 650 point mellem nr. 6 og nr. 12.

Op på sjetteplads

Søndag skulle der igen svømmes.

Mathilde var med på 4X50 bryst, hvor hun var den ældste på holdet, de tre andre var et og to år yngre.

Men det lod de sig ikke mærke af. De satte bedste tid og puttede yderligere 560 point på kontoen.

Da regnskabet skulle gøres op, var VAT CPH kravlet op på en samlet sjette plads med 22.756 point, og dermed sikret sig plads i finalen.

Det betyder at VAT CPH nu har to hold der skal svømme finale, ud over det hold der her har kvalificeret sig, har VAT CPH også et hold i 2. division som skal svømme i samme weekend i Esbjerg.

Publiceret 28 November 2018 05:00