En renoveret Albertslundlampe bliver mindst lige så god som den oprindelige, mener Finn Juhl Pedersen. Her er et eksempel på det.
En renoveret Albertslundlampe bliver mindst lige så god som den oprindelige, mener Finn Juhl Pedersen. Her er et eksempel på det.
Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udtjente Albertslund-lamper får nyt liv på Fyn

Det begyndte lidt for sjov og er nu sat i system af en virksomhed i Stenstrup

”Jeg havde selv et par gamle Albertslundlamper liggende. Dem satte jeg i stand til mig selv og monterede med en LED-indsats, som en af mine kammerater importerede”, fortæller Finn Juhl Pedersen, indehaver af virksomheden Juhl P i Stenstrup på Fyn.

I dag er den gode idé sat i system, og Finn Juhl Pedersen opkøber gamle og udtjente Albertslundlamper og sætter dem i stand. Der er rift om de gamle, smukke lamper.

”Flere spurgte på lamperne. Jeg synes, der er synd, at de bare kasseres, når de bliver pillet ned og udskiftet med nye. Det er en flot kvalitets-lampe. Derfor begyndte jeg at opkøbe Albertslundlamper rundt omkring i landet. Lige nu har vi ca. 100 lamper, der skal renoveres”.

”Vi skiller lamperne ad, pulverlakerer metaldelene og håndmaler de andre dele. Så monterer vi lamperne med nye tyske LED-indsatse, der bruger væsentligt mindre strøm end de oprindelige og med nyt glas”, fortæller Finn Juhl Pedersen. De oprindelige lamper er gadelamper med 125 watts pærer. Nu kan man med LED-lys nøjes med 25 watt og et vågeblustrin på 12,5 watt.

Finn Juhl Pedersen fortæller, at en af hans kunder er en boligforening på Sjælland, som havde skiftet de gamle Albertslundlamper ud til nye PH-lamper. Men de var ikke tilfredse med det lys de gav. Derfor henvendte de sig til Juhl P for at få de gamle lamper i stedet.

Finn Juhl Pedersen har gjort opmærksom på sin ”Albertslundlampe-forvandling” på internettet og via DBA.

Så kundekredsen er i dag det meste af Danmark, og det er da også rygtedes, at i Stenstrup på Fyn findes en mand, der er rigtig godt til at give udtjente Albertslundlamper nyt liv.

Sådan ser typisk en udtjent lampe ud. Privatfoto.
Sådan ser typisk en udtjent lampe ud. Privatfoto.
Publiceret: 12. Januar 2018 04:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt