Der plantes træer på markerne ved Herstedøster - det var en del af starten på Vestskoven. Arkivfoto
Der plantes træer på markerne ved Herstedøster - det var en del af starten på Vestskoven. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vestskoven med i ny bog om den grønne hovedstad

Lokalhistorisk Samling og Kroppedal Museum har bidraget til bogen

Både Store Vejleådal og Vestskoven er med i den nye bog "Den grønne metropol", der udkommer 21. februar på forlaget Frydenlund.

Historikere og arkivarer fra bl.a. Lokalhistorisk Samling Albertslund og Kroppedal Museum fortæller i bogen, hvordan kommuner og amter har etableret de grønne rekreative områder, som Vestegenen er så kendt for.

Historien om Vestskovens tilblivelse handler f.eks. om Plant et træ-bevægelsen, hvor folk og virksomheder kunne købe et træ og få det plantet i det område, der blev udlagt til skov. Det var der mere end 2.000 personer, der gjorde, og Vestskoven kan derfor med rette kaldes for "borgernes skov".

Det er første gang nogensinde, at forskere og praktikere på området ser på, hvordan især de gamle "bibler" på området: "Den grønne betænkning" og "Fingerplanens" ønsker til natur og rekreative områder er blevet fortolket og udført i de enkelte kommuner i og rundt om København.

I 20 kapitler dykker forfatterne til Den grønne metropol ned i de lokale arkivers mangesidige materiale og beskriver, hvordan de enkelte kommuner har forvaltet ønsket om friluftsliv, rekreative områder samt sommer og ferieland.

Den grønne metropol giver et indblik i hovedstadsområdets grønne indsatser gennem mere end et århundrede. Bogen slutter af med et kig på fremtiden: Den nye grønne bydel Vinge ved Frederikssund, som først står fuldt udbygget i 2045 med plads til 20.000 beboere og 4.000 arbejdspladser.

brie

Publiceret: 16. Februar 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt