Mikael Hansens jordhøj med hule. Projekttegning
Mikael Hansens jordhøj med hule. Projekttegning
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vinderprojekt: Oplev skovens liv i en jordhøj

Albertslundkunstneren Mikael Hansens ”Jordhøj med hule” er et af de projekter, der skal skabes i Vestskoven

”Siden jeg var barn har jeg været fascineret af de af skovens dyr, der bor i huler i jorden, og da jeg ikke er en ”ø” i samfundet går jeg ud fra, at andre mennesker også har samme fascination”.

Det fortæller Mikael Hansen, Landartkunstner fra Albertslund, om sit forslag til en gave til Vestskoven i anledning af skovens 50 års fødselsdag.

Projektet er udtaget som vinderprojekt og skal realiseres, når Naturstyrelsen har hentet de nødvendige tilladelser, og når pengene – ca. 1,6 mio. kr. - er skaffet bl.a. via fonde og måske crowd fonding.

Den planlagte placering er et sted i skoven nord for Herstedhøje.

Mikael Hansen beskriver sit projekt sådan:

”Hulen udformes i en jordhøj, der også kan lede tankerne hen på oldtidens gravhøje, der ses overalt i det danske landskab. I de gravhøje, der er åbnet op for publikum og hvor det er muligt at kravle ind og opleve ”de gamles” sidste hvilested, er det ligeledes en spændende og tankevækkende oplevelse.

Realiseringen af forslaget giver os derfor mulighed for at opleve rævens, grævlingens og andre dyrs skjulte verden – og/eller lade fantasien få frit spil. Afhængig af den valgte placering af hulen konstrueres der desuden en passage, der viser hen til hulen – i form af

et palisadeværk, der bygger på frasen ”man kan ikke se skoven for bare træer”, her omformuleret til ”man kan ikke se skoven for bare træstammer”.”

Hulen bygges op af beton, stål og panserglas, der kan modstå trykket fra den omgivende skovjord. Man går ind i jordhøjen via en svingdør, der ikke blokerer. Der bliver passager af rum mellem glasset og skovjorden, og her monteres svagt lys, så man inde fra hulen kan følge med i skovens jordliv.

Vejen hent til jordhøjen skal ske via en passage som et palisadeværk opført af træstammer. Stammerne danner en væg, der også afskærmer udsynet til skoven.

Se projektet i detaljer og læs om de øvrige projekter på Naturstyrelsens hjemmeside: http://naturstyrelsen.dk/lokale-enheder/oestsjaelland/vestskoven/

Sådan bliver indgangen til hulen i skoven. Foto fra projektet
Sådan bliver indgangen til hulen i skoven. Foto fra projektet
Publiceret: 03. Januar 2018 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten