I Nordsjælland dumper eleverne på stribe til den praktiske køreprøve, men det er gode til den teoretiske. Foto: Henrik Bagger, Ritzau Scanpix

I Nordsjælland dumper eleverne på stribe til den praktiske køreprøve, men det er gode til den teoretiske. Foto: Henrik Bagger, Ritzau Scanpix Scanpix

Her er det nemmest at bestå din køreprøve

prøver Hvis du gerne vil bestå din køreprøve, skal du rejse til Bornholm, og hvis du ikke vil dumpe, skal du holde dig langt væk fra København og Nordsjælland.

Sådan lyder den umiddelbare konklusion af de seneste landsdækkende tal for dumpeprocenter, som sammenligningsportalen Samlino.dk har fået udleveret af Rigspolitiet.

Særligt i Københavns Politikreds er det svært for eleverne at overbevise den køresagkyndige om, at de er klar til at køre alene på vejene. Her dumper hele 48.1 procent den praktiske køreprøve, mens 32.8 ikke formår at bestå den teoretiske prøve.

Dermed er København suverænt den politikreds, hvor flest dumper.

Også svært i Nordsjælland

Men selvom trafikken i København kan være særligt udfordrende, så er det ikke meget lettere at bestå den praktiske køreprøve i Nordsjællands Politikreds.

Her er dumpeprocenten nemlig på hele 40.2 procent, og det er den næsthøjeste på landsplan - kun overgået af Københavns Politikreds.

Til gengæld kan eleverne i Nordsjælland bryste sig af at være de absolut bedste på landsplan til den teoretiske del. Her er dumpeprocenten helt nede på 24.8 procent.

-vik

Udvalgte dumpeprocenter:

Københavns Politikreds: Praktisk: 48.1. Teoretisk: 32.8

Nordsjællands Politikreds: Praktisk: 40.2. Teoretisk: 24.8

Bornholms Politikreds: Praktisk: 22.0. Teoretisk: 31.2

Østjyllands Politikreds: Praktisk: 35.5. Teoretisk: 30.2

Nordjyllands Politikreds: Praktisk: 33.0. Teoretisk: 29.6

Publiceret 03 November 2018 09:00