DEBAT:

Bakkehuset er et aktivt foreningshus!

Kredsleder Sune Schønnemann, Beredskabsforbundet Kreds Albertslund-Brøndby

På kommunalbestyrelsesmødet den 6. februar, blev der behandlet et forslag om forpagtning af Bakkehuset til iskiosk. I forbindelse med debatten blev der fra flere kommunalbestyrelsesmedlemmer nævnt at Bakkehuset ”er uden opsyn”, ”står forladt”, og er ”et spøgelseshus”.

Det er ikke en udlægning, jeg kan genkende. I Bakkehuset bor fire foreninger, Vestegnens Hundeklub, Hundeklubben i Albertslund, Albertslund Petanque Klub og Beredskabsforbundet Albertslund-Brøndby. Sidstnævnte er jeg formand for.

Vi har i beredskabet 116 medlemmer. De to hundeklubber har tilsammen omkring 250 medlemmer. I det frivillige beredskab har vi de sidste 3 år i gennemsnit haft aktiviteter 3 gange om ugen hele året rundt.

Hundeklubberne har fast træning og møder 4-5 gange om ugen.

- Her er ikke medregnet når hundeklubberne er værter for internationale stævner eller når beredskabet er vært for lederuddannelse af alle nye ledere i beredskabet i Østdanmark. Begge dele aktiviteter der i høj grad sætter Albertslund på danmarkskortet.

De to hundeklubber har for foreningernes egne midler renoveret laden indvendigt, med nye gulve, inventar og nye toiletter. Vestegnens Hundeklub og det frivillige beredskab har i fællesskab renoveret hovedhuset indvendigt, med maling, nyt køkken, nye gulve, samt udbedring af vandskader. For slet ikke at tale om nedvaskning af afføring på vægge og lofter, fra de sidste der lånte huset!

Vi har i det frivillige beredskab brugt rundt regnet 20.000 kroner af henholdsvis foreningens midler og medlemmernes egne penge, på at sætte hovedhuset i stand. Det vel og mærke uden nogen former for økonomisk støtte fra Albertslund Kommune.

Hvis over 350 foreningsmennesker der mødes 7-8 gange om ugen, er definitionen af et spøgelseshus, så vil jeg gerne vide hvad der skal til at for at det er et aktivt foreningshus..?

Publiceret 09 February 2018 18:00