DEBAT:

Vi skal sikre trygheden i Albertslund

Mads Fuglede, folketingsmedlem for Venstre:

Albertslund har lagt en trist uge bag sig. I begyndelsen af ugen fandt tre skudepisoder sted, der alle var rettet mod det samme hus på Tranehusene. Senere blev der skudt på åben gade, hvor en tilfældig forbipasserende blev ramt. Torsdag aften blev en 23-årig man beskudt. Og fredag morgen lød der endnu et skud i Oksens Kvarter.

Det er en trist sag for de involverede, men også for de mange helt almindelige borgere i Albertslund, hvis hverdag gøres mere usikker og utryg.

Københavns Vestegns Politi har valgt at indsætte en mobil politistation, som giver mulighed for at være massivt til stede i det mest udsatte område. Det glæder mig i denne forfærdelige sag, at politiet gør brug af den mobile station. Den blev også brugt i sommer, hvor vi i Regeringen så den som et vigtigt værktøj i kampen mod banderne. For som politiinspektør Mikael Wern fortæller, giver den mobile politistation borgerne mulighed for at kontakte politiet direkte samt mulighed for at sikre opretholdelse af tryghed i området.

Jeg håber inderligt, at alle skyldige i sagen vil blive fundet. For vi skal ikke finde os i, at kriminelle gør fredelige boligområder til skydepladser. Og vi skal ikke finde os i, at borgerne i Albertslund ikke kan bevæge sig frit på gaden uden at blive ramt af en vildfaren kugle. Derfor mener jeg også, det er vigtigt, at vi i Regeringen har stået bag en skærpelse af straffen for brug af skydevåben i det offentlige rum. For vi er nødt til at straffe mennesker, der ingen respekt har for andre menneskeliv, og som skaber stor utryghed.

Københavns Vestegns Politi har patruljeret intensivt i de berørte områder efter skudepisoderne. Og jeg har stor tiltro til, at de vil komme til bunds i sagen, så borgene i Albertslund kan føle sig trygge igen.

Publiceret 12 April 2018 07:00