Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

DEBAT: Kommunen hjælper Goliat med at fælde vores træer

Vivi Nør Jacobsen på vegne af Bevar Vestskoven

DEBAT Socialdemokraterne, konservative og Venstre valgte tirsdag, at hjælpe en privat ejer af et ejendomsselskab med at skaffe sig ret til at bygge boliger i kanten af Vestskoven. Kommunen er ikke neutral myndighed, men tager aktivt part i sagen og har valgt side til fordel for et ejendomsselskab. Det er rystende.

Sagens kerne er spørgsmålet om, der skal bygges etageejendomme i 14 meters højde på Radiogrunden i Vestskoven, sådan som grundens ejer Ejendomsselskabet Norden, vil det. Og tydeligvis også et politisk flertal i vores kommunalbestyrelse med borgmesteren i spidsen.

I foråret rejste borgergruppen Bevar Vestskoven via Danmarks Naturfredningsforening en sag om fredskov på grunden. For er der fredskov kan der ikke bygges. Vi fik medhold! Og borgmester Steen Christiansen sagde, at han nu lagde sig fladt ned, og der skulle ikke være boliger i skoven. Men sagen om fredskov går nu om, og Albertslund Kommune stiller sig aktivt og entydigt på Ejendomsselskabet Nordens side. Vi i borgergruppen Bevar Vestskoven føler os som David, der møder Goliat. Og denne gang har Goliat fået hjælp af kommunen!

Goliat er ejeren Ejendomskabet Norden, som er ejet ATP/PFA-ejendomme, og som har allieret sig med sin advokat Bech-Bruun, som nogle husker fra deres rolle i skandalerne om udbytteskat. Advokaten ruller de tunge skyts ud og mener, at Miljøstyrelsen både har handlet uden hjemmel, ulovligt og gør sig selv erstatningspligtige.

Nu sender Albertslund Kommune så et høringssvar afsted, hvor kommunen og Norden bakker hinanden op i, at der skal bygges, at det er deres ret, og at det hele tiden har været planen. Det er faktuelt forkert. Planerne om boliger er relativt nye og de tidligere planer gik på kontorbygninger og lager i de eksisterende bygninger ud til Gammel Landevej. Det viser vores aktindsigter i sagen.

Det er store sager. Og vi i borgergruppen ’Bevar Vestskoven’ føler os lidt små, men fortrøstningsfulde. Som David, der møder Goliat. Vi er glade amatører, hvis eneste mål er, at bevare skoven som et fristed for os alle - ikke boligområde for de få.

--

Vivi Nør Jacobsen

Egebo 21

Publiceret 15 August 2019 06:00