Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

DEBAT: Hvorfor vil C, V og A bygge i skoven?

Vivi Nør Jacobsen, Egebo 21, på vegne af "Bevar Vestskoven"

DEBAT Tak for Claus Rasmussen fra Venstre, for at deltage i debatten om skoven og om etagebyggeri på Radiogrunden. Vi har savnet at høre fra Venstre, Konservative og Socialdemokraterne, som alle stemmer for byggeriet af boliger i skoven, savnet at I kommer på banen og argumenterer for hvorfor, I mener det er så godt at bygge.

Claus Rasmussen nævner nu ikke noget om hvorfor byggeriet, som er projekteret til at rage op i 14 meters højde, er godt. Det er det bare, må vi forstå.

Noget der vist er til at forstå for os alle er, at det er en god forretning for pensionskasserne PFA og ATP at investere i et byggeri på Radiogrunden. Det lyder bestemt som en investering, der betaler sig for pensionskasserne, og for de 200 mennesker, som skal bo i de lækre boliger. Men det er hverken til gavn for Albertslunds mennesker eller skovens liv, at vi sælger ud af vores fælles værdier. Spørgsmålet om vi vil afgive en del af skoven, for at et par hundrede af os kan bo i et lækkert område i skoven, er altså ikke et spørgsmål om retorik, sådan som Claus Rasmussen skriver i sit indlæg. Det er et spørgsmål om værdier. Et spørgsmål om at sikre, at skoven er vores skov, og ikke skæmmes af boliger i op til 14 meters højde.

Bevar Vestskoven er en gruppe på flere end 800 mennesker, som vil bevare og udvikle skoven som skov - ikke afvikle den. Det mener vi, Albertslund får mest ud af på sigt. Og vi mener, at byggerier ligger bedre på fx Fængselsgrunden, i Hyldager Bakker og på Albo-grunden, hvor der allerede er store planer igang. Det er derfor vi argumenterer imod byggeriet. At vi så samtidig mener, at vi har påvist, at der er fredskov på grunden, så der slet ikke kan bygges er en selvstændig pointe. Lige nu afventer vi alle, at der kommer en ny afgørelse af spørgsmålet om fredskov. Når den foreligger, håber vi i Bevar Vestskoven, at alle planer om at forære den bid af skoven til et etagebyggeri udført til gavn for investeringerne i et par pensionskasser og nogle få mennesker, viger til fordel for at skabe en åben, imødekommende skov for os alle.

Publiceret 03 September 2019 05:00