Modelfoto.

Modelfoto.

DEBAT: Troværdighed omkring affaldssortering

Tommy Larsen, Ørnens Kvarter 9E:

debat Man kunne 10. juli læse i fagbladet Ingeniøren "at Vestforbrænding efter Ingeniørens henvendelser har konstateret, at selskabet alligevel ikke kan dokumentere, at 75 pct. af plasten reelt bliver genanvendt. Genanvendelsesprocenten er ellers hovedkravet i udbudsmaterialet".

Nu, 10. september, kan man så læse at "Danmarks største affaldsselskab kan ikke fremlægge dokumentation for, at 31 procent af københavnernes plastaffald er blevet genanvendt de seneste år".

Med denne forhistorie må det derfor være naturligt at spørge, om man på Vestforbrænding har styr på hvad de laver og, om de, når de bliver spurgt, blot siger, hvad de har lyst til uden hensyn til de faktiske forhold.

Om borgerne er blevet holdt for nar kan man diskutere, men det er et faktum, at borgere og boligafdelinger har - ud over tid til sortering af affald - brugt flere hundrede tusinder kroner på affalds-molokker og andre foranstaltninger for at opfylde politikernes krav om affaldssortering, og nu bliver det så afsløret, at politikerne snyder, når det drejer sig om, at de skal opfylde deres del af aftalen.

Alligevel kan man høre politikere, der siger, at borgerne skal fortsætte med affaldssortering.

Sig mig engang, tror I, det er et beskæftigelsesprojekt?

Det må være nok, at vi betaler løn for jeres tvivlsomme arbejde, skal vi også fortsætte med at være til grin og affaldssortere? Nu må det stoppe.

Stop jeres interne bøvl omkring, hvem der skal behandle det kommunale og det industrielle affald og få gang i den automatiske affaldssortering, så borgerne kan slippe for flere tosserier.

Publiceret 12 September 2019 05:00