DEBAT: Opfordring til at give besyv med til underskrifter

John Lindblad Christensen, Åleslippen 39:

Jeg har i næsten tre år beskæftiget mig med de svage ældres forhold på plejehjem og daghjem, altså det åbne aktivitetshus. Helt fra starten har det virket som et lallende ligegyldigt område, som ingen gad beskæftige sig med. Og jeg har mødt dumheder så fantastiske, at folk udefra, som jeg har fortalt dem til, har troet at det er løgn.

Jeg har tilbudt ganske gratis at lave søndagsklub i Aktivitetshuset, Jeg har tilbudt at være der som frivillig i alle ferier, sommer, jul, påske, pinse samt alle helligdage. Jeg har før gjort det med held, så mystikken bredte sig, da det samlede kommunalråd sagde nej til, at rigtig mange kunne undgå alt for megen ensomhed.

Undskyldninger: De demente er pludselig blevet voldelige. Vaskemaskinen virker ikke hver gang. Der er noget med et stakit, der falder ned. Ja, det er jo vigtigt.

Så hører jeg tilfældigt, at Det åbne aktivitetshus skal lukke. Der er en underskriftindsamling i gang, men det klarer politikerne da nemt. De bruger tavshed.

Men har det været meningen hele tiden? Det har det nok.

På social-og sundhedsudvalgets mødereferat kan man se borgmesterens begrundelse for afslaget til mig, men ikke mit indlæg. Det vil sige at de aner ikke, hvad de har vedtaget.

For jeg har skrevet om de lidt demente, de fysisk skrøbelige, de virkelig ensomme. Fru M, som er 93 år og til daglig ikke tør gå på gaden alene. Så hun er nu resten af livet henvist alene til sin toværelses lejlighed. Fru P, som er lidt dement og mistede sin mand sidste vinter. Hr K, som lider af knogleskørhed i hele kroppen og ligger i sengen hele døgnet, når han ikke lige er i Ak-huset. Alle har de en historie.

Ak-huset har været igennem flere uheldige faser, men det ser ud som om det kører nu. Alle, som jeg taler med, er glade for at komme der, så det er en dødssynd at lukke.

De er ved at samle underskrifter, så måske kan læserne lige besøge dem og give jeres besyv med.

I vil glæde mange gamle mennesker. Som I selv bliver det en dag.

Publiceret 17 September 2019 05:00