Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

DEBAT: Fredskov eller ej - vi elsker Albertslund

Vivi Nør Jacobsen på vegne af Bevar Vestskoven

Snart kommer der en afgørelse om fremtiden for vores skov. Afgørelsen vil få stor betydning for Albertslund, fordi den kan betyde, at et etagebyggeri i 14 meters højde, vil rejse sig i udkanten af vores skov. Miljøstyrelsen har meldt, at det trækker ud, men at afgørelsen nok kommer her i september. Så får vi - igen - svar på, om der er fredskov eller ej, og svaret vil mere end bare skæbnen for nogle tusinde træer i Vestskoven. For er der ikke fredsskov og skal der bygges etagebyggeri i skoven, vil det også betyde en ny tid for Albertslund.

Vi afgav en bid af skoven, da motorvejen skulle udbygges. Det må være nok. For Vestskoven er en mindre skov og en ung skov. De 4500 træer på Radiogrunden, som er det område, der er tale om, er plantet i årene 1990 og 1992. Det betyder, at træerne har groet der længe nok til at slå rod - og være fredskov.

Skulle ejeren af Radiogrunden og Albertslund Kommune få deres vilje igennem, så der ikke bliver erklæret fredskov, så vil det komme nogle få beboere til glæde og gavn. Og helt ærligt, hvem vil ikke gerne bo i skoven? Men… Skoven skal ikke være for de få,, men for os alle. Og derfor vil det være trist for vores fælles Albertslund, hvis pensionskasserne PFA og ATP får medhold og kan opføre etageejendomme i vores skov. Bevar Vestskoven er et borgerinitiativ og på Facebook er vi flere end 830 medlemmer, som har det til fælles, at vi ønsker at bevare og udvikle skoven – ikke afvikle den ved at opføre etagebyggerier. Vi gør det af ren kærlighed til Albertslund.

Publiceret 23 September 2019 17:00