Claus Rasmussen. Arkivfoto

Claus Rasmussen. Arkivfoto

DEBAT: Budget - kan, skal og vil ikke

Claus Rasmussen, Jægerhusene 71, Venstre Albertslund

Igen i år er der udsigt til et barskt budget med besparelser på kerneydelser i Albertslund Kommune.

Sådan har det været i alle årene med borgmester Steen Christiansen ved roret og sådan vil det forsætte hvis ikke der prioriteres anderledes.

Til årets budget forhandlinger er der udarbejdet en kan- og skal-analyse på forskellige områder. Her får jeg lyst til at tilføre et vil ikke. En ting er, at analysen er misvisende på flere områder, noget andet er, at besparelser, der ikke rammer kerneydelser, slet ikke er sat i spil i budgetkataloget. Det burde undre en del borgere, men kender man socialdemokraterne er det fordi de vil ikke:

Et forslag om, at konkurrenceudsætte udbudsegnede opgaver som kunne give et pænt bidrag til kommunekassen er et vil ikke. Så hellere et forslag om at spare på PPR!

Spare skattekroner til test af udendørsbelysning (DOLL) samt førerløse busser er et vil ikke! Så hellere et forslag om at spare på undervisning i folkeskolen og Ungecenter.

Effektivisering i administrationen via resultatløn som et ledelsesredskab er også et vil ikke. Så hellere et spareforslag på ældreområdet!

Skal vi have vendt udviklingen skal f.eks. nye ejerboliger opprioriteres.

Det vil give gode skatteindtægter, men indtil videre er det vores nabo kommuner der hiver gevinsten hjem. Alene sidste år havde Vallensbæk en befolkningstilvækst på 575 borgere og Albertslund -153 borger.

Udviklingen i Albertslund er næsten gået i stå og igen i år er der ikke plads til aktivitetsudvidelser.

Publiceret 24 September 2019 06:00