Kenneth Kristensen Berth. Arkivfoto

Kenneth Kristensen Berth. Arkivfoto

DEBAT: De nationale tests virker

Fhv. MF Kenneth Kristensen Berth (DF), kandidat i Taastrup-kredsen

debat Albertslund Posten har over et par uger kunnet fortælle, hvordan Albertslund Kommune og lærerkredsen i Albertslund har forsøgt at blive undtaget fra de nationale test. Desværre har undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (soc.dem.) besluttet af efterkomme ønsket – ikke alene for Albertslund Kommunes vedkommende men for hele landet.

Beslutningen kom få dage før en stor undersøgelse viste, at de nationale tests gør en forskel – og faktisk gør eleverne dygtigere.

Det understreger blot, at spørgsmålet om de nationale test for modstandernes vedkommende aldrig har handlet om hvorvidt testene virker – de har derimod handlet om, at venstrefløjen har været imod test som sådan. De er simpelthen imod den tankegang, der ligger bag testene – nemlig at forudsætningen for at eleverne bliver så dygtige som muligt er at lærerne kender deres niveau. Der er altså tale om en gold ideologisk modstand.

Det er en stor skam, at den socialdemokratiske regering som led i et venstreorienteret ideologisk korstog anført af en tidligere politisk leder for Enhedslisten nu afskaffer tests, som en stribe forskere peger på, har været med til at gøre eleverne dygtigere. Dermed svigter Socialdemokratiet først og fremmest de svageste elever og elever i mellemgruppen, som ikke længere får sat fokus på deres udfordringer og dermed får bedre mulighed for at få rettet op på deres udfordringer.

Det er ikke det den danske folkeskole har brug for, hvis Danmark igen skal være mere end middelmådige, når det gælder niveauet i vores grundskoler. Desværre synes ideologi at være vigtigere for Socialdemokratiet end dygtige børn. Det er synd for børnene og det er synd for samfundet.

Publiceret 02 October 2019 09:07