Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: Kortsynede besparelser

Søren Vinzent, Galgebakken Over 1 - 1 b

I Budgetkataloget 2020 peges der på at fitnesscentret i motionscentret på Nyvej skal lukkes som kommunal aktivitet med en besparelse på 1 million kroner.

Tanken er vel at centret skal udlejes til en privat forpagter.Hvad er ikke så godt ved det?Jeg har en kunstig hofte med udsigt til at skulle have en tilsvarende på det andet ben.

Derfor går jeg mindst 3 gange om ugen i motionscentret, hvor jeg laver de aktiviteter, som jeg har lært styrker muskulaturen og dæmper smerterne ved mine slidte hofter. Jeg kombinerer det med at svømme 500 m i svømmehallen og et besøg i varmtvandsbassinet.

Det er en ideel kombination.

Når jeg ikke får trænet, får jeg hurtigt smerter og kan knap nok gå.Så motionscentret er vigtigt for mig, og jeg ved, at det er vigtigt for rigtig mange andre borgere i kommunen, som har slidte led og fysiske skavanker.Der er altid fyldt op i såvel træningslokalet som i svømmehallen. Her kommer både indvandrere og etniske danskere.

Det er faktisk et rigtig godt sundhedspolitisk tilbud, som forebygger og giver livskvalitet.En ny hofte til mig koster ca. 100 000 kr., og jeg er sikker på, at de mange andre aktive sparer samfundet for mange penge. Så hvor vil jeg hen?

Jeg kan ikke forstå, hvorfor man vil forringe et forebyggende tilbud, som fungerer rigtig godt for mange.

Samtidig er besparelsen på 1 million kr. meget tvivlsom, og oplysningerne her om er meget mangelfulde.

F. eks. giver kommunen tilskud til sæsonkort til nogle borgere. Bortfalder den ordning?Som pensionist betaler jeg 1000 kr. om året.

Den pris tror jeg bliver mere end fordoblet, hvis det bliver forpagtet privat. Og det vil helt sikkert betyde, at begge tilbud vil få færre brugere, så ikke kun fitnesscentret, men også svømmehallen vil miste indtægter.

Jeg ved, at brugerne er indstillet på at betale et rimeligt beløb mere i takst, så der kan skabes en bedre økonomi.Vis samtidig tillid til personalet og inddrag dem i overvejelser om, hvor der kan spares på driften uden personalereduktioner.Alt i alt. Undgå kortsynede besparelser.

Publiceret 10 October 2019 17:00