Galgebakken. Arkivfoto

Galgebakken. Arkivfoto

DEBAT: Svar til Benny Klausen om Galgebakkens helhedsplan

Maria Ottesen, afdelingsbestyrelsesformand Galgebakken

debat Kære Benny Klausen!

Jeg forstår din frustration over, at håndværkerne ikke allerede er rykket ind i Galgebakken. Jeg kan personligt næsten heller ikke vente til, at vores boligområde er renoveret. Det tror jeg gælder mange af Galgebakkens beboere.

 Jeg er derfor også glad for, at jeg kan forsikre dig om, at der ikke er stilstand i arbejdet med Galgebakkens helhedsplan. Vi kan ikke se det i vores boligområde lige nu, men vores rådgivere er i fuld gang med at projektere. Som du ved, betød den eksterne granskning af vores helhedsplan, at vi nu skal lave en række justeringer i den plan, vi ellers havde besluttet.   

Det er ærgerligt, at helhedsplanen har været så længe undervejs. Især når så mange oplever gener fra de problemer med vores huse, som helhedsplanen skal udbedre. Heldigvis har vi ikke gennemført den helhedsplan, som var på tegnebrættet i 2012. Vi ved nu, at det ikke ville have løst vores problemer. Der skal væsentligt mere til. Og det er derfor, at vores rådgivere nu skal bruge tid på at projektere igen.  

Næste skridt er, at der skal udføres nye prøvehuse efter anvisningerne givet i den eksterne granskning. Prøvehusene bliver bygget og evalueret. Derefter skal vi finde en entreprenør, opnå byggetilladelse, og først herefter kan håndværkerne gå i gang. Det bliver omkring årsskiftet næste år. 

Du undrer dig over, at det nu foreslås, at vi udskifter vores tage allerede i forbindelse med renoveringen.

Udskiftning af tage var ikke en del af den oprindelige helhedsplan. Men helhedsplanen har været længere undervejs, end nogen forestillede sig den ville være. Hvis Galgebakkens huse skal leve op til nutidens energikrav er der behov for at efterisolere tagene og udskifte ateliervinduerne. Og da udskiftning af tagene sandsynligvis vil være billigere at lave, når vi alligevel har stilladser og håndværkerne i gang, foreslår BO-VEST, at vi skifter tagene samtidig med at de efterisoleres.

Men som med alt andet omkring renoveringen, er det jo ikke noget BO-VEST bestemmer. Det skal vedtages af Galgebakkens beboere på et afdelingsmøde. Jeg håber du møder op og stemmer!

Vi, i helhedsplansudvalget, holder et informationsmøde for Galgebakkens beboere i Albertslund Idrætsanlæg 25. november klokken 19. Her håber jeg også, du kommer og stiller dine spørgsmål, så helhedsplansudvalget, BO-VEST og rådgivere kan svare på dine og resten af Galgebakkens beboeres spørgsmål!

Publiceret 16 October 2019 09:55