Lasse Wilson Crüger. Arkivfoto

Lasse Wilson Crüger. Arkivfoto

DEBAT: Bekymrende udmeldinger fra kulturudvalgsformandens parti om at spare på kulturen

Lasse Wilson Crüger, Storstræde 21 E.Medlem af folkeoplysningsudvalget og idrætsrådet

debat Det var med stor bekymring at jeg som medlem af folkeoplysningsudvalget og idrætsrådet sad til kommunalbestyrelsesmødet sidste tirsdag, og hørte hvordan det parti som lige nu besætter kulturudvalgsformandsposten ville gå ind til budgetforhandlingerne.

Jeg må sige, at det er rystende at høre partiet starte med at sige, at AMC og ridecentret bare skal lukke, uden at vide hvilke konsekvenser, det vil medføre.

Jeg tror ikke man er klar over, hvilket stort pædagogisk arbejde der laves, lige netop de 2 steder.

Se fx på flere af de drenge og piger som ikke lige passer ind i en holdsport, nogle af dem kæmper også med personlige problemer og derfor bruger de disse steder til et fristed. De her steder handler ikke kun om hestekræfter på 2 hjul, og 4 ben, men de unge ved også, at her kan de komme, når de har brug for det. Flere af de her unge, ville hurtigt komme til at hænge rundt i byen, uden nogen form for pædagogisk kontakt. Hvis man lukker disse steder, er det som at pisse i bukserne, man holder kun varmen kort tid og så kommer problemerne, hvilket også vil opstå her på længere sigt.

Derudover vil partiet ændre mulighederne på Birkelundgaard og driften på MusikTeatret. I forhold til Birkelundgaard bruges dette til manges glæde med koncerter, der samler alle aldre i løbet af hele sommeren. MusikTeatret er en fast base for mange af de ældre, som bruger dette til at komme i biografen sammen med deres børnebørn, og mange andre borgere oplever MusikTeatret som et sted hvor sammenholdet er hvilket bl.a. ses ved de flotte julekoncerter der afholdes i samarbejde med vores gode musikskole og forskellige kor fra byen.

Når man sidder og læser alt dette, må der da være flere ligesom jeg, der begynder at tænke, at det er kommunens DNA, man vil pille ved, og hvad er der så tilbage???

Mange af de borgere der flytter til kommunen i disse år, er voksne der har haft deres opvækst i byen og ved hvor dejlig den var, da de var børn. Fjerner man flere af de ting, som skulle gøre Albertslund kommune til en børnevenlig kommune, så er der jo ikke meget tilbage, som gør byen til byen, vi førhen kendte.

Personligt er jeg enig i, de partier der i tirsdags fremsatte at det vil være bedre at lave en skattestigning, dette fordi jeg også er forældre til børn i kommunen, og samtidig håber på at blive gammel i denne dejlige by som vi har lige nu. Jeg ønsker på ingen måde nogle nedskæringer på hverken, børne/unge- og ældreområdet, det tror jeg kun vi kan undgå, ved at hæve skatten bare lidt, hvilke jeg også tror at de fleste borgere i byen, ville være villige til.

Jeg håber virkelig at Kulturudvalgsformanden og dennes parti tænker sig om, en gang mere i budgetforhandlingerne, efter denne lille skrivelse og kigger på hvordan vi bedst kan bevare de værdier vi har i byen, og som vi er kendt for, frem for hele tiden at skulle spare dem væk.

Publiceret 17 October 2019 07:00