Arkivfoto: Privat

Arkivfoto: Privat

DEBAT: Støt rideskolen der skaber børn og unge med selvtillid

Jeanette Villumsen, Susan Beijer Riis Caspersen, Pernille Raben og Camilla Freundlich

debat Åbent brev til Albertslund Kommunalbestyrelse.

Vi er mødre til fire meget forskellige piger med et tilfælles: De elsker heste - og de elsker deres liv og gang på Albertslund Ridecenter. Uge efter uge sidder vi i alt slags vejr, og ser vores piger ride på den hest, som nu er deres foretrukne, og som pt. passer til deres alder, størrelse og kompetencer. Noget der med sikker hånd styres fra deres ridelærers side, og som vi som mødre trygt kan iagttage.

Vi lever med at det i perioder er koldt – Rigtig koldt! Vi lever også med at vi jævnligt bliver ganske beskidte, og det gør vi, fordi vi har nogle rigtig glade piger. Nogle piger der ikke sidder med næsen i en skærm i timevis. Nogle piger der er friske og glade hver gang de har været til hest- uanset vejret. De får rørt sig, de får grinet, pludret og generelt socialiseret sig i et fællesskab, der er helt anderledes end, hvor de ellers færdes.

Her på Albertslund Ridecenter får pigerne lov til at nyde alle facetterne af at være hestepiger. De skal være en del af pasningen af dyrene. De går på hold, hvor det er kompetencer, og ikke alder der sammensætter holdet, og det betyder at aldersspredningen er stor. Alligevel oplever vi, hvordan de tager hånd om hinanden. De hjælper hinanden, støtter hinanden og hepper på hinanden, når nye udfordringer skal overvindes. Det er noget helt særligt at se hvordan alle er inkluderede.

Flere af pigerne har gået på andre rideskoler og ytret, at her på Albertslund er både rart at være, og at man altid lærer noget til forskel fra andre tidligere oplevelser. De er trygge ved hinanden, deres undervisere, deres heste, og de udvikler et højt selvværd.

Nu hører vi til vores store forundring, at vores kolde timer som tilskuere til denne glade pigeflok måske er ved en ende. Vi kan ikke lade være med at spørge ind til: Hvorfor vælger man ikke at bruge midler på at støtte op om en rideskole, der skaber børn og unge med selvtillid?

Hvorfor bruger man ikke midler på at skabe en bredere opmærksomhed, om den perle af et tilbud, der ligger her ude i skoven - så endnu flere børn og unge kan få glæde af stedet?

Hvor tænker I, at de selvsamme børn og unge skal gå hen og finde samme glæde ved et aktivt og kvalificerende fritidsliv?

Vi var af den opfattelse, at Albertslund kommune er en kommune der satser på en profil som værende børnevenlig, og som ønsker at skabe hele og sunde mennesker. Hvordan passer det sammen med, at vi nu hører, at man overvejer at lukke Albertslund Ridecenter som en del af en besparelse. Vi undres.

#Redalbertslundridecenter Pigernes eget kampslogan

Med håb om fornuftig genovervejelse.

Publiceret 24 October 2019 05:00