Hediye Temiz. Arkivfoto

Hediye Temiz. Arkivfoto

DEBAT: Kan man være glad for sådan en budgetaftale?

Hediye Temiz, kommunalbestyrelsesmedlem Det Radikale Venstre

debat Albertslund kommune er en kommune med høje sociale udgifter, et overforbrug og en historik for at gøre ting, som andre kommuner ikke har råd til. Problemet er bare, at vores udgifter og indtægter ikke passer sammen.

Albertslund skal have flere indtægter og bruge færre penge, det er de rammer folketinget har sat for os.

Nu har vi fået indgået en budgetaftale, som gør begge dele.

Den gode nyhed er, at vi har en realistisk plan for at få flere indtægter. Få flere til byen, som betaler skat til gavn for de borgere som har brug for hjælp. Det kræver byudvikling, tid og hårdt arbejde. Der er ingen lette løsninger. Der er ikke en mystisk rig onkel, som efterlader os en større formue.

I mellemtiden er vi nødt til at spare - og forsøge at bruge vores penge så godt som muligt. Det bliver surt, men Albertslund ikke har råd til, at alting bliver ved med at være som det var før.

Hvis vi ikke selv kan finde ud af, at få pengene til at passe - så bliver vi sat under administration af staten - og så kommer der statslige regnedrenge og sparer for os. De har ingen følelser for, hvad der er vigtigt i Albertslund. De skal bare have tallene til at passe. Det ønsker vi ikke.

I budgetaftalen prøver vi at bevare så meget som muligt. Det er vigtigt for os. Også selvom det bliver nødt til at være på andre måder.

Det er en god aftale fordi der er en rimelig balance i tingene - og der er et langsigtet perspektiv. Og fordi vi får gjort det bedre for mange af vores dagtilbud. Men det er også en dårlig aftale fordi det kommer til at gøre ondt på mange. Både loyale medarbejdere i kommunen og Albertslundere.

Det er rigtig synd. Det er der ingen som har fortjent. Det kan dog ikke være anderledes - vi vil være herrer i eget hus og ikke tænke kortsigtet. Så er det nemlig os som vælger fremtiden og ikke statens regnedrenge.

Publiceret 30 October 2019 17:00