Mikkel Skovby. Arkivfoto

Mikkel Skovby. Arkivfoto

DEBAT: Det lille flertal i budgetforliget er bekymrende

Mikkel Skovby, medlem af Socialdemokratiet og suppleant til kommunalbestyrelsen

Mikkel Skovby. Fasanhusene 4

debat Årets budgetforlig er nu landet, og skriverierne fra diverse partier har været flere i den seneste tid. Albertslund står over for store besparelse, budgetforhandlingerne har uden tvivl været svære og hårde.

Jeg er bekymret for hvor lille et flertal af kommunalbestyrelsen, der har lavet denne budgetaftale. For mig er det helt store problem, at vi i Albertslund ikke kan arbejde sammen om noget så vigtigt, som byens budget især i en økonomisk krisetid.

Vi står i en tid, hvor der er brug for et bredt budgetforlig, hvor kommunens partier laver et ansvarligt bredt samarbejde, hvor man er villige til at give køb og indgå kompromiser for byens bedste. Dette har på ingen måde været tilfældet for årets budgetaftale.

Jeg er ikke i tvivl om, at denne periode med store besparelser, der vil borgerne have stor forståelse for, at partierne ikke kan opnå alt og at alle må gå på kompromis, for at få en budgetaftale i hus, men vi havde brug for en bred aftale og ikke en aftale med et meget lille flertal.

Nu står vi i en situation, hvor kommunalbestyrelsen er delt op i to næsten lige store dele.

De som har indgået aftalen vil sige, at de har taget ansvar og lavet et ansvarligt budgetforlig.

De som har forladt forhandlingerne vil sige, at de har taget ansvar ved at forlade forhandlingerne.

Men virkeligheden er, at ingen tog ansvar, da Albertslund havde mest brug for, at alle tog ansvar.

Det var lige nu og her, at Albertslund havde brug for at partierne i kommunalbestyrelsen viste vejen gennem samarbejde for byens bedste, og gav afkald på deres stolthed til gavn for et bredt samarbejde. Her har både forhandlingsleder, budgetforligsparterne og de som har forladt forhandlingerne fejlet og ladt Albertslund i stikken.

Det er for mig skræmmende, at se besparelser på sfo-, klub- og skoleområdet.

Som Socialdemokrat stiller jeg mig stærkt kritisk overfor mit eget parti. Der er i mine øjne brug for medlemmer, som ikke bare følger efter toppen.

Hvor man tør sige fra, hvor man har modet til at gå imod sin egen gruppe for at skabe ændringer.

Hvor man siger nok er nok.

Jeg er et medlem, som ikke bare blindt vil stå og se til.

Jeg siger derfor- nok er nok!

Publiceret 31 October 2019 18:00