Eleverne plantede 100 små træer, som fik en god begyndelse på deres liv, fordi det regnede.

Eleverne plantede 100 små træer, som fik en god begyndelse på deres liv, fordi det regnede. "Det har været sjovere end at få almindelig undervisning", siger Claudia fra 1. a (nummer to fra venstre).

En uge uden lektier

1. a og 1 b på Vridsløselille Skole plantede træer og lavede robotter af genbrugsmaterialer

Gangen foran klasselokalet flyder med karton og anden emballage. Vi er på Vridsløselille Skole, hvor 1. a og 1. b i en uge har samarbejdet om det landsdækkende projekt "Genplant planeten". Det består i at samle emballage og bruge den til noget samt at plante træer. Albertslundbørnene plantede 100 træer. Ideen er, at træerne skal hjælpe på miljøet. De 40 børn i de to klasser gravede, harvede, gødede, vandede og plantede, så de 100 små træer fik en god start. Det regnede en del af dagene i temaugen, så det hjalp lidt. - Der er to slags bøg, lærk og eg, fortæller lærer Ninna Urhammer. I første omgang lavede børnene en planteskole for senere at kunne udplante træerne på et blivende sted på skolens område. Skolens udearealer skal nemlig omorganiseres.

Robotter i klassen

Eleverne lærte også om genbrug. De havde samlet emballage hjemmefra, og i klassen lavede de "skrot-robotter" af dem. Fantasien var stor. Der var brugt shampoo-emballager, juicekartoner, kikse-emballager og meget mere. Eleverne var glade for temaugen. "Det er sjovere end at sidde i klassen og have almindelig undervisning", siger Claudia fra 1. a. "Vi slap for at få lektier for, og vi har lært om natur og genbrug" tilføjer hun. Philip fra 1. a var også begejstret. "Det var skønt at have tema-uge. Mit træ har klaret sig godt, fordi det regner. Når vi går i 10. klasse, er træerne blevet store. Når jeg går i gymnasiet, vil jeg komme kørende forbi i min bil og se, hvordan mit træ har klaret sig" siger han. st

Publiceret 22 April 2010 09:00