Det er sagt om Istanbul, at det er byen mellem to kontinenter.

Det er sagt om Istanbul, at det er byen mellem to kontinenter.

Mellem to kontinenter

VUC-elev har arrangeret rejse for et helt hold til Istanbul

Reyhan Cevher fra Albertslund er mor til to børn og flittig HF-kursist på VUC Vestegnen, men har samtidig haft overskud til at arrangere en større rejse til Istanbul for hele holdet.
Istanbul betegnes som den eneste by i verden, der geografisk placerer sig på to kontinenter på én gang.
"En dag gik turen til Fatih Universitet i Istanbul, hvor vi blev inspireret af professor i engelsk, Yacup Çetin. Vi hørte om hvordan universitet, som har 50.000 studerende, fungerer", fortæller Reyhan Cevher.
"Han fortalte desuden, at de studerende kommer fra mange forskellige lande og på den måde kan man opleve adskillige kulturer på universitetet. Muhammed Radi Safar fra vores hold fortalte på engelsk om VUC Vestegnen og han beskrev skolen som et sted, hvor man kan altid få en chance for at lære."


Hovedkirken

Hun fortæller videre, at i Tyrkiet kender man ikke til enkeltfagssystemet, og man har derfor ikke de samme fleksible muligheder som i Danmark.
"Det var en meget spændende oplevelse og kursisterne på holdet blev motiveret af at læse en del af deres videregående uddannelse i udlandet. Vi afsluttede dagen i universitets kantine med frokost, som Fatih Universitet gav os.”
Derudover blev der også tid til sightseeing og blandt andet en tur i den egyptiske bazar, som bugner af krydderier og søde sager. Men en af de ting, der gjorde størst indtryk på Reyhan, var den Blå moske og ikke mindst Hagia Sophia, som ligger lige overfor.
"Hagia Sophia var hovedkirken i det Byzantiske Rige, men efter tyrkernes erobring i 1453 omdannede sultanen den til moské. I dag er bygningen museum og de kristne mosaikker med jesusbarnet omkranses af kalligraferede Koran-citater. Et smukt og særpræget syn", fortæller hun.
due

Reyhan Cevher fik arrangeret en større VUC-tur til Istanbul.

Reyhan Cevher fik arrangeret en større VUC-tur til Istanbul.

null

Publiceret 20 March 2013 07:17