Sanne Søndergaard - gav en veloplagt opsang om hvordan man overlever eksamen.

Sanne Søndergaard - gav en veloplagt opsang om hvordan man overlever eksamen.

Husk lige chokoladen

Standup-komiker gav gode råd til eksamensramte elever

Til eksamen skal man selvfølgelig bruge hovedet, men det er ikke nok for at komme godt igennem ræset med læsning, skrivning og eksaminering ved de grønne borde. For eksempel er det godt at have en marsbar med i lommen.
Sådan lød meldingen fra Sanne Søndergaard, forfatter og standup-komiker, da hun gav et veloplagt morgenmads-arrangement med gode eksamensråd, for eleverne på VUC Vestegnen.
For eksamen handler ikke kun om det faglige, den handler især om at formidle. Når man er til eksamen, skal man performe. Med udgangspunkt i sin egen sceneoptræden gav Sanne Søndergaard et veloplagt og hurtigtsnakkende oplæg om de mange elementer, der indgår i en god præstation.
"Man skal have sig selv med, og man skal hvile i sin krop. Når man træner muskler, skal træningen nøje afpasses og afbrydes af pauser til restitution. Præcis det sammen gælder for hjernen. Man skal sætte sig ind i sit stof, men yderligere læsning kan ikke erstatte en god nats søvn", sagde Sanne Søndergaard.
"Lidt sommerfugle i maven hører med, når man opsat på noget. Dem skal man beundre og glæde sig over, og så skal man i øvrigt kvæle dem med nogle åndedrætsøvelser, når de blive for urolige. Og så er det ellers rigtig godt med sund morgenmad og altid en ekstra marsbar i lommen."
VUC Vestegnens café var fyldt godt op – og der blev lyttet.
due

Publiceret 23 May 2013 06:00