Helena Nagel-Harvig

Helena Nagel-Harvig

Top 10 placering til Albertslund Rideklubs eliteudøvere

Albertslund Rideklub deltog i voltigering ved de Nordiske mesterskaber 2015 i Flyinge udenfor Lund i Sverige

Andet stævne som junior2 individuelle med konkurrenter, der starter EM og VM bød på en top 10 placering til alle tre piger fra Albertslund Rideklubs elitehold. Det blev til en 6. plads til Helena Sjøgren, en 7. plads til Helena Nagel-Harvig og en 9.plads til Laura Blanco-Thorup ud af 21 udøvere i klassen. Hesti var blandt stævnets bedste heste og longefører Nina Lambertus var godt tilfreds. Næste store opgave bliver DM i september.

Broen var lukket

”Det hele startede torsdag morgen med at få bragt udstyr og hest over Øresund. Desværre medførte det usædvanlige sommervejr – med vind af kuling styrke – at Øresundsbroen blev lukket for vindfølsomme køretøjer, så vi måtte tage færgen fra Helsingør”, fortæller Toni Jensen fra Albertslund Rideklub. ”Det var første gang Hesti skulle prøve dette, men det klarede hun fint, selv med de store lastbiler omkring traileren fortalte Mie Arnvig, Hesti’s ejer og pigernes coach/hjælper under stævnet”.

Helena Nagel-Harvig

Helena Nagel-Harvig

Stævnet i gang

Stævnet blev indledt om eftermiddagen med dyrlæge check og dommer kontrol – hvor hestene kontrolleres om de er skadesfri, så de kan klare stævnet og forudsætningen for udøvernes deltagelse. ”Kontrollen er Ninas opgave som longefører – og Hesti var klar”, fortæller Toni Jensen. ”Så kunne vi sørge for at pigerne Helena S, Laura og Helena H. kunne blive indlogeret og starte de mentale og praktiske forberedelser. Stævnet startede med indmarch af alle deltagerne og velkomst af formanden fra det Svenske Rideforbund”. ”De var sikret deltagelse i de indledende øvelser fredag og lørdag, hvor udøvere bedømmes for deres program sammen med en karakter for longefører og hestens gang under den enkelte udøvers program”.

Laura Blanco-Thorup

Laura Blanco-Thorup

Alle klarede kravene

I junior klassen startede 21 men kun de bedste 15 kvalificerede sig til selve finale runde, som startede allerede lørdag eftermiddag og med Kür søndag. ”Alle vores piger klarede kravene. Pigerne sluttede deres finalerunde allerede søndag kl. 0930 og så kunne de følge turneringen resten af dagen og heppe på de andre. Placeringerne blev først offentliggjort lige før præmieoverrækkelsen om eftermiddagen. Helena, Laura og Helena var rigtig tilfredse med weekendens resultater men viste også hvor der skal øves til de ugentlige træninger på Albertslund Ridecenter (ARC)”, slutter Toni Jensen. brie

Helena Sjøgren

Helena Sjøgren


Holdet fra Albertslund Rideklub ved indmarchen.

Holdet fra Albertslund Rideklub ved indmarchen.

Publiceret 22 July 2015 00:00