Fra Phlakes hyggelige besøg på Albertslund Posten fornylig. Fra v. Mads Bo, Jonathan Elkær og journalist Finn Due Larsen.

Fra Phlakes hyggelige besøg på Albertslund Posten fornylig. Fra v. Mads Bo, Jonathan Elkær og journalist Finn Due Larsen.

GENSYN:

Da Phlake kiggede ind på AP - 'tak for musikken, Albertslund'

I anledning af Albertslund-drengenes store DMA-succes "genudsender" vi artiklen fra 1. november, hvor Phlake kom på visit på avisen og genopfriskede gamle minder

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Hvis de vader i succes for tiden, er det alt andet end tydeligt.
De ligner to helt almindelige, danske gutter, som de fuldkommen afslappede vader ind af døren på Albertslund Posten, smiler venligt, trykker hånd og snakker om løst og fast.
Mens de kigger ud af vinduerne og spørger nysgerrigt til “byggeriet derovre” - som er lig med sundhedshuset og plejecentret.
Jo, noget er der sket, siden Phlake - alias Mads Bo og Jonathan Elkær boede i Albertslund.
Forventer man stjernenykker, tager man altså grueligt fejl. De ville ellers have grund nok til det.
 
Se video med Phlakes største hit, "Pregnant", her.

Flest nomineringer

Phlake er, som de mange fans af gruppen vil vide det, nomineret til hele syv kategorier til Danish Music Awards (DMA), der løber af stabelen i Forum lørdag 12. november.
De udgør dermed det navn i feltet, der har flest nomineringer, og det er blandt andet i kategorierne Årets Udgivelse, Årets Danske Sangskriver, Årets Danske Hit og Årets Nye Danske Navn.
Det er gået stærkt for dem. Ikke mindst efter hittet “Pregnant” er slået igennem, og debutalbummet “Slush Hours” har fået en flot modtagelse.
Men lige nu og her hygger Phlake sig helt tydeligt over at være “hjemme igen”.
Se video med Phlake-hittet "Angel Zoo", her.

Gør noget for musikken

Mads, 29 år og sanger, og Jonathan, 33 år og producer, er ikke i tvivl om, hvorfor de er nået så langt. Opvæksten i Albertslund har en stor rolle at spille:
“Man kan virkelig noget med musikken. Man har i det hele taget altid brugt mange penge på kultur. Jeg tror man er en af de kommuner der bruger flest penge per indbygger”, siger Jonathan Elkær, der gik på Holsbjergskolen - nu Herstedvester Skole.
Mads Bo trådte sine barnesko på Roholmskolen, nu Herstedøster Skole. De kendte ikke hinanden, mens de boede i byen, det kom først senere, efter de var flyttet til København.
Se video med Phlake-hittet "So faded" her.

Bakket op i ambitioner

Men det er tydeligt, at begge har fået en solid, musikalsk ballast med sig fra Albertslund. Jonathan boede i Galgebakken, Mads i Herstedøster.
Jonathan var en del af musikmiljøet i Bakkens Hjerte, hvor også Emil, kaldet “Klamfyr”, fra senere Suspekt holdt til. Hans far, Ole Elkær, var leder af Glostrup Musikskole.
“Der var et fantastisk musikmiljø omkring Bakkens Hjerte, hvor man virkelig blev bakket op i ambitionerne”, fortæller Jonathan Elkær, der især fremhæver pædagog Peer Møllebæk Hansen.
Mens Mads Bo kan berette om Røde Port fritidshjem og en klasselærer, Kirsten Schneider, der gik meget op i musikken.
“Hele skoletiden var fyldt med musicals”, fortæller han.
Den musikalske interesse fortsatte i gymnasietiden, og da de rykkede ind til byen, mødte de hinanden i et studie.
Og ja, herfra har karrieren taget flere tigerspring. Mange roser er væltet ned over Phlake, og der er følere ude til det store udland.
Men kontakten med Albertslund er intakt. De mødes fast med en “Albertslund-enklave” på kryds og tværs. Hvor snakken går om “gamle røverhistorier”, som de siger.
Enklaven tæller også Suspekt, som Jonathan har været producer for. En gruppe med en helt anden slags musik end Phlake.
“Man kan sige, at Suspekt har et helt andet udtryk, hvor de tager nogle af de rå ting, de har oplevet i Albertslund, med i teksterne”, vurderer Jonathan Elkær.
 Se video med Phlakes største hit, "Pregnant", her.

Gode minder

For ikke alt har naturligvis været rosenrødt i opvæksten. Men alligevel er de fyldt med minder og taknemlighed, når snakken går om hjembyen:
“Jeg husker især Trippendalcentret. Der tog vi altid over, når der var frikvarter og vi havde fri. Men også stisystemerne i det hele taget er noget særligt”, siger Mads Bo.
Mens Jonathan fremhæver grønne områder som Vestskoven og Herstedhøje.
“Mange forbinder Albertslund med beton. Når folk oplever den stemning og idyl der er omkring særligt Galgebakken, Vestskoven og landsbyerne, bliver de ofte meget overraskede, da de oftest forbinder Albertslund med jernrør og socialt boligbyggeri.”
Nu handler det om DMA den 12. november. Hvor syv nomineringer naturligvis sætter forventningerne helt i vejret:
“Jeg vil da blive skuffet, hvis vi ikke får en eneste pris. Men omvendt ville det da også være første gang det er sket, at der er faldet så mange nomineringer, og så ingen priser”, griner Jonathan.


Se video med Phlake-hittet "Angel Zoo" her.

null

Publiceret 31 October 2016 11:31