Se billederne:

Borgmesteren: Jazzklubben har skabt liv i Albertslund

Albertslund Jazzklub fejrede sin 50 års fødselsdag lørdag med reception på rådhuset

Af
Jørgen Brieghel

Hvis man kastede blikket rundt i kantinen på rådhuset lørdag eftermiddag, måtte man nok give formand for Albertslund Jazzklub, Troels Busk ret: ”Vi håber at få flere unge medlemmer. Alle under 60 vil være med til at sænke gennemsnitsalderen!”, som han sagde det i sin tale.

Albertslund Jazzklub er ingen årsunge. Den fyldte 50 år tidligere på året, mens det blev fejret lørdag med reception på rådhuset og en lukket medlemsfest på Forbrændingen om aftenen.

Troels Busk tog afsæt i klubbens historie. Fra dengang bl.a. John Duelund, Erling Lindhardt og Leif Andreassen flyttede til den nye by og mente, at den skulle have en ”Jazzclub”, som det hed dengang. Club 30 blev den kaldt – efter gennemsnitsalderen på medlemmerne.

”Det kan vi ikke kalde den mere!”, sagde Troels Busk.

Han mindede o de gamle dage, hvor arrangementerne begyndte ved 21-22-tiden, og hvor der blev festet igennem til den lyse morgen.

”Nu taler vi om, hvor tidligt, vi kan tillade os at begynde”.

Klubben har været ved at lukke, men den er nu mere viril end i mange af de seneste år.

”Det skyldes jer aktive medlemmer og ikke mindst støtten fra kommunen”, sagde formanden.

Op og ned i shiowbusiness

Dermed lagde han op til næste taler, borgmester Steen Christiansen. Han indledte også med at sige, ”det går op og ned i showbusiness” og hentydede til klubbens op- og nedture.

”Det er dejligt, at klubben er kommet til live igen med over 100 aktive medlemmer. I gør et kæmpe arbejde og samarbejder på tværs med bl.a. Badesøen og Forbrændingen. Og så skaber I liv på rådhuset ved at bruge kantinen til arrangementer uden for åbningstid. Til april kan I måske få det helt for jer selv”, sagde han med glimt i øget og et hint til de igangværende overenskomstforhandlinger. ”Så må I komme og spille for mig!”.

”Det er skønt at være borgmester i en by med musik. I er et eksempel på, at det nytter at skabe noget sammen – som I gjorde i 1968, hvor I skabte jazzklubben, dengang Albertslund var en magnet for unge og kreative mennesker I har skabt liv i byen og fået Albertslund til at leve 24/7. Tak for det”, sagde Steen Christiansen og håbede på mindst 50 år mere til klubben.

Herefter var der glas til at skåle i og jazz med Chris Tanner Trio.

Related content

Publiceret 08 April 2018 07:00