Trods politisk beslutning:

Bestyrelse fastholder modstand med rusmiddelcenter

Vi vil indbyde til ekstraordinær generalforsamling for at høre beboernes mening, siger formand for grundejerforening

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Den politiske beslutning om at etablere Albertslund Rusmiddelcenter i Skyttehusene rokker ikke ved holdningen hos Grundejerforeningen Godthåbsparken.

Her har man tidligere peget på flere betænkeligheder for planen, og dem vil man fortsat fastholde.

Sådan siger Christian Heick, formand for grundejerforeningen, til AP, efter kommunalbestyrelsen som tidligere omtalt har besluttet at etablere rusmiddelcentret i de tidligere lokaler for Klub Kærnehuset.

“Vi synes stadig det er en dum idé. Der står i lokalplanen for området, at bygningen skal være “til gavn for beboerne”. Det har vi svært ved at se gælder her”, siger Christian Heick.

“Samtidig er placeringen midt i et område helt forkert for de kommende brugere. Det bør være et sted, hvor man kan komme og gå uset. Man risikerer jo at tabe nogle brugere på gulvet.”

Det er grundejerforeningen Godthåbsparken, der ejer bygningen, og kommunen der står som lejer. Men kommunen har råderet over hvad bygningen skal benyttes til, forklarer Christian Heick.

At der er truffet en politisk beslutning, får med andre ord ikke grundejerforeningen til at droppe modstanden:

“Vi har ikke opgivet. Nu vil vi indkalde til en ekstraordinær generalforsamling for at høre beboernes mening. Her vil vi så beslutte os for hvilke konkrete skridt der kan tages.”

Manglende information

Christian Heick var blandt tilhørerne til kommunalbestyrelsens møde. Her kunne han blandt andet notere sig, at der i forskellige indlæg, blandt andre fra Paw Østergaard Jensen (Soc.), Allan Høyer (DF) og Dennis Schmock (Rad.), blev sagt, at reaktionerne på rusmiddelcentret var båret frem af “følelser”, “uvidenhed” og “uheldige billeder”, som det blev formuleret.

Til det siger Christian Heick:

“Det har de da nok ret i. Men det er jo det der sker, når vi ikke får nogen som helst information fra kommunen. Vi fik til at starte med kun det at vide, vi kunne læse i AP. Det gør jo også, at folk danner sig deres egne billeder og holdninger.”

I den første behandling af sagen om Albertslund Rusmiddelcenter fremgår det ellers af et notat på kommunens hjemmeside, at grundejerforeningen på et møde med kommunen i den første høringsfase erklærede sig positiv overfor planerne.

Men det har bestyrelsen senere afvist:

“Vi havde ingen mulighed for at forberede os til mødet. Vi mener ikke at et møde uden forberedelse kan betragtes som en høringsfase”, skrev bestyrelsen i et debatindlæg her på albertslundposten.dk, og tilføjede:

“Til mødet havde bestyrelsen positive kommentarer såvel som negative.”

Publiceret 21 May 2018 05:00