Kommunerne må ikke længere vande de offentlige græsplæner med drikkevand. Arkivfoto: Mostphotos

Kommunerne må ikke længere vande de offentlige græsplæner med drikkevand. Arkivfoto: Mostphotos

Forbyder kommunerne at vande de offentlige græsplæner

HOFOR har udsendt vandingsforbud til sine otte kommuner. Det betyder, at der f.eks. i Albertslund ikke må vandes med drikkevand på offentlige græsplæner

Af
Jørgen Brieghel

HOFOR har mandag udsendt vandingsforbud til sine otte ejerkommuner. Forbuddet gælder offentlige græsplæner, herunder parker, golf- og fodboldbaner, der lige nu ikke må vandes med drikkevand fra HOFOR. HOFOR er det selskab, der står for vandforsyningen i hovedstadsområdet.

Samtidig opfordrer HOFOR private kunder om at vise mest muligt mådehold.

”Den langvarige tørke og varme betyder nemlig, at vores vandværker arbejder på højtryk for at følge med det aktuelle merforbrug på omkring 15 procent i HOFORs forsyningsområde. Af hensyn til forsyningssikkerheden tager vi derfor dette skridt til begrænsning af forbruget. Vi håber samtidig, at vi med denne begrænsning, som samtidig sender et vigtigt signal til borgerne, kan undgå at skulle indføre yderligere restriktioner i vores kunders vandforbrug”, lyder det fra HOFOR.

HOFOR følger nøje forbruget og håber, at ferieperioden i kombination med kundernes vandbesparelser vil normalisere forbruget i løbet af ugen.

”I så fald ophæver vi forbuddet mod vanding af de offentlige græsplæner, men opfordrer til fortsat at vise omtanke”, melder HOFOR ud.

Publiceret 11 July 2018 15:42