John Lindblad Christensen. Privatfoto

John Lindblad Christensen. Privatfoto

DEBAT: De svage ældre har det ikke godt

Af
John Lindblad Christensen

Åleslippen 39

Hej Tina.

Jeg skriver til dig, fordi du var en af de meget få, der besøgte "Aktivitetscentret" sidste år, da man ville lukke på grund af ferie. Jeg fik lov til at holde åbent hus under vagtens overopsyn. Jeg skrev og inviterede jer til at komme og besigtige stedet, og sammenlagt fire mennesker dukkede op.

Du svarer udmærket Sikandar Diddique på hans kritik, men dit billede er ikke helt korrekt, så derfor et par bemærkninger.

Det er rigtigt, at der er megen senioraktivitet i Albertslund, men læg vel mærke til, at det kun gælder de raske gamle. (Os. Jeg er selv 81:) Men vi har været aktive hele tiden: Vi byggede så at sige byen og kulturen op for 30-40 år siden. Der var fællesskaber overalt. De fleste fra dengang kan sikkert endnu både danse polka og vals og synge med på folkeviserne.

Der var initiativer på kryds og tværs både socialt og politisk. Det sidste noget kaotisk med Fremskridtspartiet, SF, VS, KAP, SAP, maoister kommunister i én pærevælling. Jeg var dengang som konservativ noget isoleret, men havde dog alligevel venner blandt mine "fjender".

Vi er altså de samme, men blot mellem firs og skindøde.

Som sagt, fællesskabet består stadig. Morgensvømning, senioridræt, madklubber og meget mere. Men altså kun de raske. Resten er underlagt en slags "de forhåndenværende søms princip". Man kunne også kalde det en fis i en hornlygte. Albos venner laver fester et par gange om året og ikke andet. Foreningen mod ensomme ældre er aldeles passiv. Aktivitetscentret er på nærmeste gået i stå. Der er dage med kun 5-6 besøgende. Ingen aktiviteter.

Jeg kommer vidt omkring og ved, at der vitterlig er mange, der blot sidder og glor. Helt alene.

"Cykling uden alder" er stærkt overdrevet. Cykel nr. 3, som jeg benytter, står ledig fire dage om ugen. Og det gælder sikker også de andre tre. Personalet kunne jo sige til Pedersen, Jensen, Hansen: "Du skal ud at køre...…., men intet sker.

De påstår, at de har travlt, men jeg har flere gange oplevet at se fem (5) unge piger sidde en søndag eftermiddag og småsludre, medens beboerne sidder inaktive ude på gangen i deres kørestole. Hvorfor dog ikke lave et hyggeligt pænt dækket kaffebord med levende lys og måske lidt musik? Eller bare snakke.

Pårørende til beboere på "Humlebo" fortæller mig, at "Personalerne er luddovne".

Sammenfattende kan jeg sige, at de svage ældre i kommunen ikke har det godt. Plejehjemmene kunne så let som ingenting gøres hyggelige og hjemlige. Der er masser af frivillige, der gerne vil, men ikke får mulighed for det.

Økonomisk er det ikke de store penge, der skal bruges. Folk vil meget gerne donere pænt indbo, hvis de ved, at det trænges.

Du er ung, og dit parti (mit gamle) er hæderligt. I skulle prøve at analysere situationen og så gøre noget ved det.

Alternativsmanden giver jeg ikke meget for. Der er jo snart valg:)

Jeg er lige gået i gang med en ny bog: "Smarte Danmark - dumme Danmark". Dette emne kan vel blive et af kapitlerne

Hilsen

John Lindblad Christensen

Publiceret 04 September 2018 03:00