Benny Stisen, formand for Albertslund Skytteforening. Foto: brie

Benny Stisen, formand for Albertslund Skytteforening. Foto: brie

Skytterne har udskiftet våben med håndværktøj for en tid

Albertslund Skytteforening knokler for at få indrettet kælderen i Kongsholmcentret til skydebane og klublokaler.

Af
Jørgen Brieghel

foreninger Inden branden 1. april 2009 ødelagde Kongsholmcentret holdt Albertslund Skytteforening til i kælderen.

Men vandskader fra slukningsarbejdet gjorde det umuligt at vende tilbage.

Ikke før nu.

Kongsholmcentret er genopbygget, og i kælderen knokler skytterne som handymen. Aftalen er, at medlemmerne selv skal sætte lokalerne i stand – hvor det kan lade sig gøre og ikke kræver fagfolk.

”1. januar skal vi være ude af vores midlertidige lokaler i Glostrup, og så rykker vi tilbage til kælderen”, fortæller formand for Albertslund Skytteforening, Benny Stisen.

Lokalerne består af den 15 meter lange skydebane og tilstødende klublokaler og lagerrum.

Størst arbejde kræves i skydebanen. Lige nu ligner det en byggeplads. Der er brædder stablet overalt, der er metalplader, der er isoleringsbats og værktøj.

Kraftige metalplader på bagvæggen. Der skal en tyk gummidug ned foran, inden skydningen kan begynde.

Kraftige metalplader på bagvæggen. Der skal en tyk gummidug ned foran, inden skydningen kan begynde.

Lever op til nye krav

”Det her er vores gamle skydebane. Men nu indrettes den, så den lever op til nutidens krav”, siger Benny Stisen.

”Det betyder bl.a., at vi har fået et stort ventilationsanlæg installeret. Når man skyder, udvikles der krudtslam. Det suges ud af rummet via ventilationen, der filtrerer skadelige partikler, inden røgen sendes ud af lokalet.”

”Vi har også fået installeret en ny bagvæg. Den består af tykke metalplader, og foran dem skal sænkes en tyk gummimåtte, der sikrer, at kugler ikke ryger tilbage, hvis de rammer uden for skiven”.

”Vi er i gang med at lydisolere rummet. Forleden nåede vi den ene side. Nu skal vi have gang i den modsatte side af rummet og i lofterne”.

Inden der kan skydes skal der monteres en skydebænk og en hejs, der kan trække skydeskiverne hjem til skytten.

Og vigtigst af alt: De færdige lokaler skal godkendes af politiet og foreningen skal have en godkendelsesattest.

Skydebanen minder mest om en byggeplads lige nu. Foto: brie

Skydebanen minder mest om en byggeplads lige nu. Foto: brie

Stabile medlemmer

”Klubben har 70 medlemmer, og det er dejligt, at frafaldet af medlemmer ikke har været så stort, som man kunne have frygtet”, siger Benny Stisen. ”Efter branden rykkede vi til lånte lokaler i Vallensbæk og siden 2012 har vi været i Glostrup. Man kunne have troet af det ville få medlemmerne til at trække sig. Men sådan er det heldigvis ikke gået. Stemningen er meget positiv”.

Når medlemmerne er blevet, hænger det nok også sammen med, at foreningens formand – Benny Stisen – er kendt for at være stædig og for at være klar til at kæmpe klubbens sag.

Det har været op ad bakke. Det lægger Stisen ikke skjul på.

Men det er lykkedes at lave en fin aftale med kommunen. Udgiften til de nye klublokaler betyder, at foreningen har en gæld på 500.000 kr. Men det er aftalt, at kommunens støtte til foreningen er en slags afdrag på den gæld. Desuden har DGI støttet genopbygningen af klubbens lokaler.

Klublokalerne skal gøres mere hyggelige, inden de endeligt tages i brug.

Klublokalerne skal gøres mere hyggelige, inden de endeligt tages i brug.

Samarbejdet med kommunen

”Vi har et rigtig godt samarbejde med kommunen, og ikke mindst den direkte kontakt til Paw Østergaard Jensen i kommunalbestyrelsen har gjort det hele noget nemmere”, siger Benny Stisen.

Selvom Albertslund Skytteforening 1. januar rykker tilbage i kælderen i Kongsholmcentret, betyder det ikke, at man er klar til at skyde.

”Vi har stadig meget arbejde med indretning af lokalerne. Så vi satser på at holde officiel indvielse af de nye lokaler i februar-marts næste år”, siger Benny Stisen.

”Når skydebanen er klar, skal vi desuden have indrettet vores våbenrum. Vi får et af de sikreste rum i landet. Våbnene opbevares i aflåste skabe, og der er direkte alarmer til vagtselskabet, til kommunens vagt, og så er der røgkanoner. Der er strenge krav til opbevaring og håndtering af våben, og det hele skal naturligvis godkendes af politiet inden brug”.

Socialt samvær er vigtigt

”Endelig skal vi have gjort vores klublokaler hyggelige med møbler, billeder på væggene osv. Og vi skal have et TV og have installeret wifi. En skytteforening er jo meget andet end at skyde. Det handler i høj grad om socialt samvær”, siger Benny Stisen.

Så kaffemaskinen og køleskabet er naturligvis sat på plads som noget af det første.

Benny Stisen har til slut et ønske til Albertslund: ”Hvis der findes en sponsor, som er frisk på at hjælpe os med at betale loftsplader til vores klublokaler, så bliver vi ekstra glade”, siger han.

Publiceret 18 October 2018 10:00