Hediye Temiz overrakte Gorm Boje Christiansen fra KFUM-Spejderne prisen som Årets Ildsjæl 2018. Privatfoto

Hediye Temiz overrakte Gorm Boje Christiansen fra KFUM-Spejderne prisen som Årets Ildsjæl 2018. Privatfoto

Umulig at komme uden om: Spejder-Gorm er årets ildsjæl

Gorm Boje Christiansen fra KFUM-Spejderne blev fredag aften udnævnt til årets ildsjæl, da idræts- og ungdomsleder festede på stadion

Af
Jørgen Brieghel

hæder ”Årets Ildsjæl var nærmest ikke til at komme udenom”, sagde formand for kultur- og fritidsudvalget, Hediye Temiz (Rad.), da hun fredag kunne afsløre, hvem der er blevet Årets Ildsjæl.

Det sket i forbindelse med den store idræts- og ungdomslederfest på Albertslund Stadion.

Hediye Temiz fortalte, hvorfor Gorm Boje Christiansen fra KFUM-Spejderne Albertslund er Årets Ildsjæl:

”Foreningen, han er medlem af, har lidt af medlemsnedgang. I 2013 og 2014 havde gruppen nået sit absolutte lavpunkt – foreningen manglede medlemmer, havde dårlig økonomi, og der manglende energi. Foreningen havde en ledelsesmæssig udfordring. Et generationsskifte måtte der til. Årets Ildsjæl besluttede sig for, han ville genopbygge foreningen. Han begyndte på arbejdet med at skaffe nye ledere til vores børn. Nye ideer blev afprøvet til at få flere medlemmer. Foreningen blev mere synlig i gadebilledet – han tog initiativ til deltagelse i Åben Hus arrangementer, Grøn Dag, Mosens Dag, Høst fest og Foreningernes Dag”.

Det har båret frugt. Foreningen har nu over 50 medlemmer - en fremgang på 75% på 4 år, og der er lavet en plan om, at i 2020 har foreningen 100 medlemmer.

”Han er en mand med energi, vilje og stædighed. Han har sit hjerte med sig og fokus på, at alt hvad hans forening foretager sig, er til fordel for børn og unge”, sagde Hediye Temiz.

”Han er også aktivt involveret i Roskilde Kros Brugerråd og har fungeret som konsulent på stort set alle renoveringsprojekter. Han er en ægte ildsjæl. Jeg er glad for på vegne af Kultur- & Fritidsudvalget at overrække prisen som Årets Ildsjæl til: Gorm Boje Christiansen fra KFUM spejderne i Albertslund”.

Det var en bevæget og storsmilende Gorm Boje Christiansen, der modtog prisen – ikke i spejderuniform, som vi stort set altid ser ham, men i fest-suit! Næsten ikke til at kende!

Mesterskabspriser

Der var også overrækkelse af mesterskabspriser. Det stod kommunalbestyrelsesmedlem Jørn Jensby (Soc.) for:

”Jeg står her i dag som formand for Idrætsrådet, og jeg har glædet mig rigtig meget til i dag, hvor jeg har den store ære og fornøjelse af overrække priser til Albertslunds mestre. Alle jeg om lidt kalder op på scenen har i løbet af 2017 fået medalje ved et DM, NM eller VM i deres respektive sportsgren. Det er imponerende flot og jeg har set frem til i aften, hvor jeg sammen med resten af salen har mulighed for at hylde jer. I får gang på gang sat Albertslund på land- eller verdenskortet – Tak for det!”, sagde Jørn Jensby, der herefter overrakte priser til 18 idrætsudøvere fra fem forskellige idrætsgrene:

Johannes Lehmann Andersson fra Albertslund Fægteklub,

Felix Petersen, Jessica Clausen, Hafsa Chtioui, Yones Aulaqim, Milad Haidari, Jade Castillo,Edi Hrnic, Soufiane Lahchich, Wassim El jilali, Isak Hirsbro og Abderrahim Idrissi fra Albertslund Taekwondo.

Der var også priser til Cecilie Wiuff og lillebror Nicolai Wiuff, henholdsvis svømmer og triatlonkæmper.

Fra AIF Svømning var der pris til Pia Thulstrup, og styrkeløfterne Erik Rasmussen, Maria Sørensen og Anette Storgaard blev hædret for deres præstationer.

Herefter blev der festet, hygget og snakket omkring bordene i stadionhallen, hvor der traditionen tro var live musik på scenen.a

Publiceret 10 November 2018 09:46