Se billeder og video: Syng og rap for kulturministeren

Børn fra 0. klasse gav Mette Bock en varm velkomst på Herstedøster Skole, hvor hun hørte om projektet "Alle kan synge"

Af
Finn Due Larsen

"Kan I få Mette til at græde?"

Børnene i 0.f. fik en klar opfordring på Herstedøster Skole her til formiddag fra korleder Signe Sørensen. Klassen var i gang med noget de er tit - nemlig at synge sammen, men denne mandag formiddag var det unægteligt noget anderledes.

Der var nemlig publikum på, med mange "spændende voksne", som korlederen og børnene kaldte dem. Kulturminister Mette Bock (LA) sad som publikummer klar, da hun var inviteret til skolen, for at høre om projektet "Alle børn synger". Det samme gjorde borgmester Steen Christiansen (Soc.), provst Ove Kollerup, børne- og skoleudvalgsformand Marianne Burchall (Soc.), Anne-Kari Ferenczi, organist og leder af korskolen ved Herstedøster Skole, skoleleder Pia Brit Jensen og indskolingsleder René Bojsen.

Børnene tog opfordringen op og stemte i med "Under stjernerne på himlen", den udødelige Seebach-klassiker - og jo, der kom vistnok en lille tåre på ministerens kind.

Men ellers var det nu mest smil og lutter glade ansigter, der prægede ministerbesøget. Børnene gav flere eksempler på hvad de havde lært, siden de begyndte på "Alle børn synger" for tre måneder siden, i starten af skoleåret.

Den fik ikke for lidt med trafik-sange og rapmusik - og også her fik de "spændende gæster" lov at lege med, som friske rappere.

"Jeg synes I har været så gode", sagde Mette Bock.

"Jeg vil tage det med til mine børnebørn og prøve at lære dem at synge lige så godt som jer."

Efter at have overværet musik- og sangtimen gik Mette Bock og hele det politiske følge videre til Musisk Rum på skolen. Her fortalte borgmester Steen Christiansen, Anne-Kari Ferenczi og René Bojsen om "Alle børn synger", og der blev vist en film om projektet.

Læs mere i Albertslund Posten i morgen.

Publiceret 26 November 2018 11:52