Næstehjælperne er SÅ klar - nu som forening. Foto: Christian Birk Hansen.

Næstehjælperne er SÅ klar - nu som forening. Foto: Christian Birk Hansen.

Næstehjælperne stiftet som forening

De frivillige ildsjæle mangler stadig et lokale, men stor optimisme efter stiftende generalforsamling.

Af
Finn Due Larsen

Humanitært Næstehjælperne, der er et frivilligt netværk af borgere der hjælper særligt udsatte, har nok udfordringer med at finde lokale, men lever skam i bedste velgående.

Det kan slås fast efter en stiftende generalforsamling torsdag 17. januar. Her kom Næstehjælperne, der hidtil kun har eksisteret som en bevægelse, flyvende fra start som forening.

Godt 22 mennesker mødte op, og er blev valgt en bestyrelse på syv personer samt to suppleanter. Derudover blev der også vedtaget vedtægter samt afholdt fire workshops med henblik på det kommende arbejde i den nye forening.

Som tidligere omtalt i AP har Næstehjælperne en udfordring med at finde et lokale, efter man er blevet opsagt fra det tidligere tilholdssted i Opstandelseskirken. Her har man blandt andet kunne afhente alt fra tøj og sko til tørvarer og andre fornødenheder.

Skulle det være en Albertslund Aktie? Linda Nielsen, næstformand i Næstehjælperne, har et frisk tilbud klar. Foto: Christian Birk Hansen

Skulle det være en Albertslund Aktie? Linda Nielsen, næstformand i Næstehjælperne, har et frisk tilbud klar. Foto: Christian Birk Hansen

Fra kommunens side har man tidligere lovet at finde et nyt lokale, men det er endnu ikke lykkedes. Men generalforsamlingen giver stor optimisme, siger Kenni Flink, der var dirigent på mødet.

"Det er længe siden jeg har oplevet en gruppe mennesker arbejde så intenst og målrettet på frivillig plan. Der er sat så meget i gang nu, at det manglende lokale er den største udfordring for at holde ilden i gang. Lige ledes afventer vi spændt på svar på ansøgningen af pargraf 18 midler der også er søgt".

Næstehjælper banko

Et af tiltagene der allerede ligger klar, er et kommende Næstehjælperbanko der løber af stablen i Café Albertine den 3. februar kl. 13.30.

Frivilliggruppen har på forhånd fået sponsoreret en række gaver af lokale butikker og erhvervsdrivende.

”Vi er utrolig overvældet over hvor stor opbakning der har været fra det lokale erhvervsliv og endda også udenfor byen”, siger Dorthe Ermark, nyvalgt formand

Gruppen lancerede Albertslund Aktien som er tænkt som en fiktiv aktie i Næstehjælpernes arbejde. Beløbet på Aktien er op til den enkelte giver, dog minimum 100 kr. '

"Konceptet er tyvstjålet udfra Christiania Aktien hvor borgerne kan ”købe” en andel af næstehjælpernes arbejde i Albertslund. På den måde kan vi rejse midler til at lave sociale arrangementer for trængte familier samt afvikle andre hjælpeprojekter såsom at få tøjkælderen op at stå igen", siger næstformand Linda Nielsen.

Workshops

I workshopsene blev der blandt andet vendt idéer om det forhåbentlige kommende lokales anvendelse, sociale arrangementer samt debatteret hvor vidt om Næstehjælperne også skulle være en lokal ”protest” bevægelse.

"Der var den fedeste energi omkring at lave arrangementer for trængte børn og familier. Der blev både snakket om påske arrangementer, halloweenfest, sommerfest og juletræsfest. Vi har i hvert fald rigelig med indhold til at fylde kalenderen", siger Ziggie Wenningstedt med et smil.

Næstehjælperne venter stadigvæk på svar fra kommunen på om de kan bo midlertidigt i den gamle Nordea bygning.

Publiceret 19 January 2019 07:00