Fængslet og grunden omkring skal nu inddrages i byudviklingen i Albertslund.

Fængslet og grunden omkring skal nu inddrages i byudviklingen i Albertslund.

Nu overdrages fængslet til Freja

En særdeles spændende og vigtig epoke i udviklingen af Albertslund kan nu for alvor få fart under vingerne, siger borgmester

Af
Finn Due Larsen

Fængslet Den skulle være god nok, og ingen aprilsnar:

Vridsløselille Statsfængsel overdrages fra mandag 1. april til Freja Ejendomme.

Folketingets Finansudvalget har fredag godkendt et aktstykke, der overdrager fængslet til statens ejendomsselskab Freja. Det oplyser borgmester Steen Christiansen (Soc.) til AP.

" Det er utrolig glædeligt, at Vridsløselille Fængsel overgår til statens ejendomsselskab Freja den 1. april. Det er herefter Freja som ejer grunden. En særdeles spændende og vigtig epoke i udviklingen af Albertslund, kan nu for alvor få fart under vingerne”, siger Steen Christiansen.

“ Fængslet har med sine mange arbejdspladser gennem mange år været en central del af byens historie, og vi har haft et godt naboskab og samarbejde med Kriminalforsorgen og skiftende fængselsinspektører. Mange medarbejdere har også boet i kommunen, så også på den måde, har fængslet levet i fin vekselvirkning med kommunen."

Nu sættes den første del af en lang proces i gang:

“Den kommende tid vil kommunen være i dialog med Freja om, hvordan processen om den overordnede plan for udviklingen af grunden skal være”, siger Steen Christiansen,,

"Men fø'rst og fremmest skal vi være superglade for, at vi er nået hertil og kan tage et spadestik til udviklingen af Albertslund."

Sluttede i 2015

Vridsløselille ophørte som statsfængsel i 2015, og herefter troede Alebrtslund Kommune den skulle overtage bygningen gennem Freja Ejendomme. Men regeringen og DF besluttede at inddrage bygningen og benytte den til opbevaring af afviste asylansøgere og immigranter.

En ordning, der er blevet kritiseret af Folketingets ombudsmand, og i oktober 2018 lovede justitsminister Søren Pape Poulsen, at bygningen skulle tilbage til Freja og Albertslund Kommune.

Publiceret 29 March 2019 22:21