En af turene går gennem Vestskoven. Arkivfoto.

En af turene går gennem Vestskoven. Arkivfoto.

Så tager vi cyklerne frem - rundt til skov, sti og våde enge

Ældrerådet og Agenda Center arrangerer cykelture i maj måned

Når vejret arter sig fra den gode side, er det bare op på "jernhesten" og derudaf over stepperne.

Sammen med Agenda Centeret arrangerer Ældrerådet tre spændende cykelture i maj måned. Første gang mandag den 6. maj, "Vestskoven rundt", der er på 15 kilometer, med start klokken 17 ved Agenda Centret.

"Det første træ i Vestskoven blev plantet i 1967. Det står der den dag i dag, og det skal vi se. Men vi kommer også rundt om Vestskovens moder: Egelundparken, træet Ygdrasil, den gamle plantage fra 1700-tallet, en af fortidens synder: Risby losseplads, de gamle lergrave. Albertslunds største træ, Kringelstien og Mønterne blandt andet", oplyser Ældrerådet.

Tirsdag den 14. maj klokken 17 hedder ruten "Den nye Trampesti og Vikingevejen", det er 2 km på cykel og 2 km på gåben.

"Store Vejleå Trampesti har fået et nyt forløb. Nu kan man gå rundt inde i vildskoven ved mosemandens gamle store liggende træ – og det skal vi prøve. Turen er spækket med gamle kulturhistoriske fortællinger fra tiden før Albertslund blev Albertslund, og bagefter cykler vi til den nye Vikingevej og –bro, der er ved at blive anlagt smukt hen over ådalen mellem Vikingelandsbyen og Kroppedal museum", lyder det fra arrangørerne.

Mødested er Snubbekorsvej ved fodgængerovergangen / indkørslen til golfbanens klubhus.

Endelig er der onsdag den 22. maj klokken 17 budt til en tur rundt i Søhøjlandet på Vestegnen, en rute på 15 kilometer.

"Med klimaforandringerne skal vi håndtere store mængder pludselige regnskyl. For ikke at få vand i kældre, tunneler og teknikskabe er der over de senere år blevet anlagt så mange søer og Våde Enge i vores område, at man med rette kan kalde Vestegnen for det nye Søhøjland. Vi kører rundt og opdager nogen af disse mange nye naturperler", siger Ælderrådet.

Mødestedet e: Agenda Centeret.

Turguiderne er Povl Markussen, Agenda Center Albertslund og Lise Buchardt, Ældrerådet

Der er ingen tilmelding - man møder bare op - med cykel.

due

Publiceret 24 April 2019 04:00