Avis: Kedelig valg-rekord for Albertslund

De fleste ugyldige stemmer ved folketingsvalget i 2015 blev fundet her

Måske har valget i onsdags udviklet sig anderledes, det vides ikke endnu.

Men ser man på det forrige folketingsvalg, fik Albertslund en lidt kedelig danmarksrekord. Nemlig i form af ugyldige stemmer. Det skriver Politiken.

Det kan være i form af for mange kryds, små tegninger eller klistermærker på stemmesedlen. Dem var der 11.200 stemmesedler med på landsplan ved valget i 2015, og de blev dermed erklæret ugyldige. Det svarer til 3,1 promille.

Der var flest i Albertslund og færrest i Jammerbugt i Jylland, skriver avisen, og henviser til en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Statistikerne har listet de hyppigste fejl op, og hvor meget der er bevidste handlinger og hvor meget der er misforståelser, kan selvfølgelig være svært at sige.

Men en tegning af Anders And kan for eksempel kun regnes som bevidst. Men der er også dem, der må betegnes som uheldige "kikseere".

For brevstemmernes vedkommende var for eksempel den mest udbredte årsag, at der var sat kryds ved et partibogstav og derefter en personlig stemme ved en konkret politiker, som bare ikke var fra det samme parti. Den fejl begik 876 vælgere, skriver Politiken.

due

Publiceret 08 June 2019 06:00