Kirkens retræte-tur går til Smidstrup Strand. Arkivfoto.

Kirkens retræte-tur går til Smidstrup Strand. Arkivfoto.

Kirke tilbyder en weekend i stilhed

Retræte er en anderledes måde at koble af fra hverdagen på

Er du stresset og har brug for at koble af? Så har Opstandelseskirken et alternativt tilbud.

"Vi har tit travlt i vores samfund. Mange af os har fået bygget en tilværelse op, hvor der hele tiden sker noget. Og det er ofte superdejligt, men nogen gange har vi også brug for at trække os tilbage, være stille, uden at skulle opfylde andres forventninger til os", siger sognepræst Marianne Fischer om det som kirken kalder retræter.

Det er et arrangement, som hun sammen med sognepræst Elisabeth Arendt fra Glostrup Kirke har afholdt i fire år. Det er ikke gratis, der skal betales for deltagelse.

"En stilleretræte er en mulighed for at trække sig tilbage fra hverdagens stress og støj. Stilheden giver plads til det, der til dagligt bliver overdøvet eller fortrængt – oplevelsen af livets dybder og Guds nærvær", siger Elisabeth Arendt.

Temaet for retræten i år er "livets træ". På retræten vil der blive tilbudt en morgen- og en aftenandagt over temaet. Under andagterne vil sognepræst Elisabeth Arendt guide deltagerne på nogle mentale rejser i kroppens landskab.

Sognepræst Marianne Fischer stiller kreative materialer til rådighed, så deltagerne kan skabe deres eget livstræ.

Dukker der tanker op i stilheden, er der mulighed for at søge åndelig vejledning hos en af præsterne. Derudover er det muligt at låne andagtsbøger unde retræten.

Retræten finder sted til september i Refugium Smidstrup Strand. Der skal som nævnt betales for deltagelse, og antallet af pladser er begrænset.

due

Publiceret 16 June 2019 05:00